Ingredience na fit karlovarský knedlík

Zdravý karlovarský knedlík - recept Bajola

Postup receptu

  1. Toastový chleba nakrájej na kostičky a smíchej ho s vodou.
  2. Bílky odděl od žloutků a z bílků a špetky soli ušlehej sníh pomocí ručního mixéru. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
  3. Do středně velkého hrnce dej vařit vodu.
  4. K toastovému chlebu přidej žloutky a sníh z bílků. Pak podle konzistence přidávej mouku, aby hmota byla kompaktní, ale ne řídká. Mouky můžeš potřebovat více či méně. Pokud by hmota byla příliš řídká, přidej více toastového chleba, příp. mouky. Pokud příliš hustá, přilij trošku víc vody.
  5. Můžeš vmíchat i trošku čerstvé nasekané petrželky.
  6. Nechej 5 minut odpočinout, vytvaruj 2 šišky, zabal je do potravinářské fólie a vař ve vroucí vodě 10 minut.
  7. Každý knedlík rozkrájej na 10 ks, celkem tedy vzknikne 20 ks.
  8. Nebo můžeš vytvarovat malé kuličky a ty napařit 10 minut na páře. Pařáček na knedlíky je dobré postříkat olivovým olejem pomocí dávkovače na olej, aby se knedlíky nepřilepily.
  9. Knedlík je vhodný k omáčkám, např. fitness svíčkové, fitness rajské, fitness segedínu nebo fitness guláši.
  10. Chceš vzorové jídelníčky na hubnutí sestavené z mých receptů? Najdeš je v mojí nové TIŠTĚNÉ KUCHAŘCE a ještě mnohem víc! Nyní se slevou a 4 bonusy 👉 Více o kuchařce
Fit karlovarský knedlík - postup receptu