Ingredience na fit karlovarský knedlík

Zdravý karlovarský knedlík - recept Bajola

Postup receptu

  1. Toastový chleba nakrájejte na kostičky a smíchejte ho s vodou.
  2. Bílky oddělte od žloutků a z bílků a špetky soli ušlehejte sníh pomocí ručního mixéru.
  3. Do středně velkého hrnce dejte vařit vodu.
  4. K toastovému chlebu přidejte žloutky a sníh z bílků. Pak podle konzistence přidávejte mouku, aby hmota byla kompaktní, ale ne řídká. Mouky můžete potřebovat více či méně. Pokud by hmota byla příliš řídká, přidejte více toastového chleba, příp. mouky. Pokud příliš hustá, přilijte trošku víc vody.
  5. Můžete vmíchat i trošku čerstvé nasekané petrželky.
  6. Nechejte 5 minut odpočinout, vytvarujte 2 šišky, zabalte je do potravinářské fólie a vařte ve vroucí vodě 10 minut.
  7. Nebo můžete vytvarovat malé kuličky a ty napařit 10 minut na páře. Pařáček na knedlíky je dobré postříkat olivovým olejem pomocí dávkovače na olej, aby se knedlíky nepřilepily.
  8. Knedlík je vhodný k omáčkám, např. fitness svíčkové, fitness rajské, fitness segedínu nebo fitness guláši.
Fit karlovarský knedlík - postup receptu

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku na nákup u MyProtein a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži