Ingredience
- 200 g červená řepa pečená, vařená nebo z plechovky
- 30 g kozí sýr light (30% t.v.s nebo méně)
- hrst salátu (rukola, polníček, Lollorosso, špenát apod.)
- 1 lžíce balsamikového octa (10 ml)
- 1 lžička olivového oleje extra panenského (5 ml)
- 1 lžička vlašský ořechů (15 g)
- 1 lžička čekankového sirupu (20 g)
Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup
- Je třeba mít předem připravenou červenou řepu. S tou z plechovky je to samozřejmě rychlé. Pokud použijete syrovou červenou řepu, zabalte ji do dvojitého alobalu a pečte na 190 °C cca 1 hodinu podle velikosti. Doporučuji upéct více množství naráz, v lednici vydrží pár dní nebo z ní můžete udělat pyré, ale pečte řepu o stejné velikosti, aby všechny byly hotové souběžně. Případně ji můžete uvařit ve vodě, ale pečením je chutnější. Po upečení nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Salát umyjte, dejte na talíř a na něj plátky řepy, postříkejte balsamikovým octem a olivovým olejem, můžete použít dávkovač na olej, přidejte kousky kozího sýru, vlašské ořechy a na závěr polijte čekankovým sirupem.
- Pokud chcete snížit kalorickou hodnotu, můžete místo kozího sýru použít bílý jogurt, místo ořechů slunečnicová semínka a čekankový sirup můžete vynechat.
- Po přípravě ideálně hned snězte, protože salát jinak zvadne.


Přidat komentář