Ingredience

  • 200 g červená řepa pečená, vařená nebo z plechovky 
  • 30 g kozí sýr light (30% t.v.s nebo méně) 
  • hrst salátu (rukola, polníček, Lollorosso, špenát apod.)
  • 1 lžíce balsamikového octa (10 ml)
  • 1 lžička olivového oleje extra panenského (5 ml)
  • 1 lžička vlašský ořechů (15 g)
  • 1 lžička čekankového sirupu (20 g)

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Salát z červené řepy s kozím sýrem - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Je třeba mít předem připravenou červenou řepu. S tou z plechovky je to samozřejmě rychlé. Pokud použijete syrovou červenou řepu, zabalte ji do dvojitého alobalu a pečte na 190 °C cca 1 hodinu podle velikosti. Doporučuji upéct více množství naráz, v lednici vydrží pár dní nebo z ní můžete udělat pyré, ale pečte řepu o stejné velikosti, aby všechny byly hotové souběžně. Případně ji můžete uvařit ve vodě, ale pečením je chutnější. Po upečení nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. 
  2. Salát umyjte, dejte na talíř a na něj plátky řepy, postříkejte balsamikovým octem a olivovým olejem, můžete použít dávkovač na olej, přidejte kousky kozího sýru, vlašské ořechy a na závěr polijte čekankovým sirupem. 
  3. Pokud chcete snížit kalorickou hodnotu, můžete místo kozího sýru použít bílý jogurt, místo ořechů slunečnicová semínka a čekankový sirup můžete vynechat. 
  4. Po přípravě ideálně hned snězte, protože salát jinak zvadne.
Salát z červené řepy s kozím sýrem - zdravý recept Bajola Salát z červené řepy s kozím sýrem - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)