Ingredience na fit segedínský guláš
- 600 g kuřecích stehenních řízků (prsa nedoporučuji, guláš by byl vysušený)
- 400 g bílého kysaného zelí
- 1 ks malé cibule (60 g)
- 1 lžička mleté papriky sladké nebo pálivé (5 g)
- ½ lžičky drceného kmínu (3 g)
- 1 lžička soli (5 g)
- 1/2 lžičky pepře (2 g)
- 200 ml podmáslí
- 100 ml vody
- 20 g hladké pšeničné mouky (zahušťují bílou a ne celozrnnou kvůli chuti a není to žádný konec světa, více v článku o moukách)
- řepkový olej ve spreji (2 ml)

Postup receptu
- Podmáslí vytáhni z lednice, aby se zahřálo na pokojovou teplotu.
- Kysané zelí dobře propláchni pod tekoucí vodou a můžeš ho i nakrájet nožem na menší kousky (já nekrájím).
- Maso očisti od tuku, umyj a nakrájej na kostičky.
- Cibuli oloupej, nakrájej najemno a osmaž na trošce řepkového oleje.
- Přidej maso, osol a opékej pár minut, než se maso zatáhne.
- Přidej všechno ostatní koření, promíchej, pár minutek provař, přidej zelí a 100 ml vody a nechej pod poklicí dusit 15 minut.
- Odstav z ohně a nechej pár minut vychladnout, aby guláš nebyl vařící. Pak vmíchej podmáslí. V horkém guláši by se mohlo podmáslí srazit.
- Poté dolaď konzistenci, já mám guláš radši tekutější, takže přilévám dalších cca 100 ml vody plus jíšku, kterou dělám ze 2 lžic mouky rozmíchaných v trošce vody. Promíchám a nechám dalších 5 – 10 minut provařit pod poklicí na mírném ohni.
- Podávej s fitness ovesným knedlíkem. Na ozdobu jsem použila řecký jogurt a petržel.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a ozdoby.
- 💚 Chceš jídelníčky na hubnutí z mých receptů? Najdeš je v mojí tištěné kuchařce 👉 Stáhnout ukázku
Komentáře
Ahojky. Vaše recepty jsou fantastický a výborný. Jen malá rada.Zkuste zahušťovat pohankovou moukou. Zahustí stějně, chutí neovlivní jídlo a hlavně jak je bezlepková tak při vsypání do jídla a zamíchání nedělá hrudky. Krásně se vmíchá. Tak ať se daří i nadále a přeju hodně úspěchů.
Segedin fajn. Nezahustovala som múkou a dala som troška údenej papriky je zaj dobrý nepoznáte skoro rozdiel od klasiky
Diky moc za otestovani i komentar 😉 Taky mi hodne chutna.