Ingredience

  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 200 ml podmáslí
  • 1 cibule (60 g)
  • 1 lžička mleté papriky sladké nebo pálivé (5 g)
  • ½ lžičky drceného kmínu (3 g)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • 1 lžička pepře (5 g)
  • řepkový olej (5 ml)

Postup

  1. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte na trošce oleje.
  3. Přidejte maso, osolte a opékejte pár minut, než se maso zatáhne.
  4. Přidejte všechno ostatní koření, promíchejte a nechejte pod poklicí dusit 20 minut. Občas promíchejte, pokud by se směs připalovala, zalijte malým množstvím vody.
  5. Po 20 minutách přidejte zelí, promíchejte a nechte dusit dalších 10 minut. Pokud chcete guláš řidší, přidejte během dušení více vody.
  6. Až guláš zchládne, vmíchejte podmáslí. Nedávejte podmáslí do horkého guláše, protože by se mohlo srazit.
  7. Guláš je chuťově lepší, když ho necháte uležet v lednici alespoň den.
  8. Podávejte s fitness ovesným knedlíkem.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)