Ingredience na fit segedínský guláš

  • 600 g kuřecích stehenních řízků (prsa nedoporučuji, guláš by byl vysušený)
  • 400 g bílého kysaného zelí
  • 200 ml podmáslí
  • 1 cibule (60 g)
  • 1 lžička mleté papriky sladké nebo pálivé (5 g)
  • ½ lžičky drceného kmínu (3 g)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • 1 lžička pepře (5 g)
  • 20 g hladké pšeničné mouky (zahušťují bílou a ne celozrnnou kvůli chuti a není to žádný konec světa, více v článku o moukách)
  • řepkový olej (3 ml)
Fit segedinský guláš - recept Bajola

Postup receptu

  1. Podmáslí vytáhněte z lednice, aby se zahřálo na pokojovou teplotu.
  2. Kysané zelí dobře propláchněte pod tekoucí vodou a můžete ho i nakrájet nožem na menší kousky (já nekrájím).
  3. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
  4. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte na trošce řepkového oleje. Olej na pánev stříkám pomocí dávkovače na olej.
  5. Přidejte maso, osolte a opékejte pár minut, než se maso zatáhne.
  6. Přidejte všechno ostatní koření, promíchejte, pár minutek provařte, přidejte zelí a 100 ml vody a nechejte pod poklicí dusit 15 minut.
  7. Odstavte z ohně a nechejte pár minut zchládnout, aby guláš nebyl vařící. Pak vmíchejte podmáslí. V horkém guláši by se mohlo podmáslí srazit.
  8. Poté dolaďte kozistenci, já mám guláš radši tekutější, takže přilévám dalších cca 100 ml vody plus jíšku, kterou dělám ze 2 lžic mouky rozmíchaných v trošce vody. Promíchám a nechám dalších 5 – 10 minut provařit pod poklicí na mírném ohni.
  9. Podávejte s fitness ovesným knedlíkem. Na ozdobu jsem použila řecký jogurt a petržel.
  10. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a ozdoby.

Fit segedín s kuřecím masem - foto postup receptuZdravý segedínský guláš - recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)