Ingredience na fit segedínský guláš

  • 600 g kuřecích stehenních řízků (prsa nedoporučuji, guláš by byl vysušený)
  • 400 g bílého kysaného zelí
  • 1 ks malé cibule (60 g)
  • 1 lžička mleté papriky sladké nebo pálivé (5 g)
  • ½ lžičky drceného kmínu (3 g)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • 1/2 lžičky pepře (2 g)
  • 200 ml podmáslí
  • 100 ml vody
  • 20 g hladké pšeničné mouky (zahušťují bílou a ne celozrnnou kvůli chuti a není to žádný konec světa, více v článku o moukách)
  • řepkový olej ve spreji (2 ml)
Fit segedinský guláš - recept Bajola

Postup receptu

  1. Podmáslí vytáhni z lednice, aby se zahřálo na pokojovou teplotu.
  2. Kysané zelí dobře propláchni pod tekoucí vodou a můžeš ho i nakrájet nožem na menší kousky (já nekrájím).
  3. Maso očisti od tuku, umyj a nakrájej na kostičky.
  4. Cibuli oloupej, nakrájej najemno a osmaž na trošce řepkového oleje.
  5. Přidej maso, osol a opékej pár minut, než se maso zatáhne.
  6. Přidej všechno ostatní koření, promíchej, pár minutek provař, přidej zelí a 100 ml vody a nechej pod poklicí dusit 15 minut.
  7. Odstav z ohně a nechej pár minut vychladnout, aby guláš nebyl vařící. Pak vmíchej podmáslí. V horkém guláši by se mohlo podmáslí srazit.
  8. Poté dolaď konzistenci, já mám guláš radši tekutější, takže přilévám dalších cca 100 ml vody plus jíšku, kterou dělám ze 2 lžic mouky rozmíchaných v trošce vody. Promíchám a nechám dalších 5 – 10 minut provařit pod poklicí na mírném ohni.
  9. Podávej s fitness ovesným knedlíkem. Na ozdobu jsem použila řecký jogurt a petržel.
  10. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a ozdoby.
  11. Chceš vzorové jídelníčky na hubnutí sestavené z mých receptů? Najdeš je v mojí nové TIŠTĚNÉ KUCHAŘCE a ještě mnohem víc! Nyní se slevou a 4 bonusy 👉 Více o kuchařce

Fit segedín s kuřecím masem - foto postup receptuZdravý segedínský guláš - recept Bajola