Ingredience
- 700 g hovězí kližky nebo hovězího na guláš
- 1 cibule (100 g)
- 4 stroužky česneku (40 g)
- 1 lžička drceného kmínu (5 g)
- 1 lžička majoránky (5 g)
- 2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé (10 g)
- 2 lžičky soli (10 g)
- 1 lžička pepře (5 g)
- 700 ml vody
- řepkový olej (5 g)
Guláš je ideální pro přípravu v pomalém hrnci. Pokud ho máte, doporučuji verzi pro pomalý hrnec
Postup
- Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte na trošce oleje.
- Přidejte maso, osolte a opékejte pár minut, než se maso zatáhne.
- Česnek oloupejte.
- Přidejte všechno koření a prolisovaný česnek.
- Zalijte 100 ml vody a nechte chvíli vydusit, dokud se téměř všechna voda neodpaří.
- Přilejte zbytek vody, přiveďte k varu, pak stáhněte na nejmenší plamen a pomalu pod poklicí vařte 2 – 3 hodiny. Průběžně kontrolujte, aby se voda celá neodpařila.
- Nakonec můžete zahustit celozrnnou žitnou mouku rozmíchanou v trošce vody, pokud guláš chcete mít hustější, ale není to nutné. Pokud se udělají při míchání mouky a vody hrudky, rozmixujte ji v mixéru.
- Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo fitness karlovarským knedlíkem.
- Guláš můžete i zmrazit.
Související produkty
Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!
Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)
Přidat komentář