Ingredience na fit hovězí guláš

  • 700 g hovězí kližky nebo hovězího na guláš
  • 1 cibule (100 g)
  • 4 stroužky česneku (40 g)
  • 1 lžička drceného kmínu (5 g)
  • 1 lžička majoránky (5 g)
  • 2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé (10 g)
  • 2 lžičky soli (10 g)
  • 1 lžička pepře (5 g)
  • 700 ml vody
  • řepkový olej (5 g)
Zdravý hovězí guláš - recept Bajola

Guláš je ideální pro přípravu v pomalém hrnci. Pokud ho máte, doporučuji verzi pro pomalý hrnec

Postup receptu

  1. Česnek oloupejte.
  2. Maso dobře očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
  3. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte v hrnci na trošce řepkového oleje.
  4. Přidejte maso, osolte a opékejte pár minut, než se maso zatáhne.
  5. Přidejte všechno koření a prolisovaný česnek.
  6. Zalijte 100 ml vody a nechte chvíli vydusit, dokud se téměř všechna voda neodpaří.
  7. Přilejte zbytek vody, přiveďte k varu, pak stáhněte na nejmenší plamen a pomalu pod poklicí vařte 2 – 3 hodiny. Průběžně kontrolujte, aby se voda celá neodpařila.
  8. Pokud chcete guláš hustější, můžete zahustit celozrnnou mouku nebo rýžovou krupičkou rozmíchanou v trošce vody.
  9. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo fitness karlovarským knedlíkem.
  10. Guláš můžete i zmrazit.
  11. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.

Fitness hovězí guláš - foto postupFit hovězí guláš - zdravý recept Bajola

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku na nákup u MyProtein a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži