Ingredience

  • 700 g hovězí kližky nebo hovězího na guláš
  • 1 cibule (100 g)
  • 4 stroužky česneku (40 g)
  • 1 lžička drceného kmínu (5 g)
  • 1 lžička majoránky (5 g)
  • 2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé (10 g)
  • 2 lžičky soli (10 g)
  • 1 lžička pepře (5 g)
  • 700 ml vody
  • řepkový olej (5 g)

Guláš je ideální pro přípravu v pomalém hrnci. Pokud ho máte, doporučuji verzi pro pomalý hrnec

Postup

  1. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte na trošce oleje.
  3. Přidejte maso, osolte a opékejte pár minut, než se maso zatáhne.
  4. Česnek oloupejte.
  5. Přidejte všechno koření a prolisovaný česnek.
  6. Zalijte 100 ml vody a nechte chvíli vydusit, dokud se téměř všechna voda neodpaří.
  7. Přilejte zbytek vody, přiveďte k varu, pak stáhněte na nejmenší plamen a pomalu pod poklicí vařte 2 – 3 hodiny. Průběžně kontrolujte, aby se voda celá neodpařila.
  8. Nakonec můžete zahustit celozrnnou žitnou mouku rozmíchanou v trošce vody, pokud guláš chcete mít hustější, ale není to nutné. Pokud se udělají při míchání mouky a vody hrudky, rozmixujte ji v mixéru.
  9. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo fitness karlovarským knedlíkem.
  10. Guláš můžete i zmrazit.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)