Ingredience na fit hovězí guláš
- 700 g hovězí kližky nebo hovězího na guláš
- 1 cibule (100 g)
- 4 stroužky česneku (40 g)
- 1 lžička drceného kmínu (5 g)
- 1 lžička majoránky (5 g)
- 2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé (10 g)
- 2 lžičky soli (10 g)
- 1 lžička pepře (5 g)
- 700 ml vody
- řepkový olej (5 g)

Guláš je ideální pro přípravu v pomalém hrnci. Pokud ho máte, doporučuji verzi pro pomalý hrnec
Postup receptu
- Česnek oloupejte.
- Maso dobře očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte v hrnci na trošce řepkového oleje.
- Přidejte maso, osolte a opékejte pár minut, než se maso zatáhne.
- Přidejte všechno koření a prolisovaný česnek.
- Zalijte 100 ml vody a nechte chvíli vydusit, dokud se téměř všechna voda neodpaří.
- Přilejte zbytek vody, přiveďte k varu, pak stáhněte na nejmenší plamen a pomalu pod poklicí vařte 2 – 3 hodiny. Průběžně kontrolujte, aby se voda celá neodpařila.
- Pokud chcete guláš hustější, můžete zahustit celozrnnou mouku nebo rýžovou krupičkou rozmíchanou v trošce vody.
- Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo fitness karlovarským knedlíkem.
- Guláš můžete i zmrazit.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
- 💚 Chceš jídelníčky na hubnutí z mých receptů? Najdeš je v mojí tištěné kuchařce 👉 Stáhnout ukázku
Komentáře
Dnes jsem dělala guláš poprvé a podle receptu nám s přítelem chutnal.
Tak to jsem ráda, díky za otestování i zpětnou vazbu 😉