​Ingredience na fit nepečený cheesecake

Korpus na cheesecake

Tvarohová vrstva

  • 750 g odtučněného tvarohu (ve vaničce)
  • 225 g krémového sýru light (např. Goldessa Light Lidl)
  • 120 g přírodního sladidla bez kalorií (moučkového)
  • citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu

Želatina

  • 7 g práškové želatiny
  • 360 ml vody (120 ml studené a 240 ml horké)
  • 60 ml citrónové šťávy (1 – 2 citróny)
  • 70 g přírodního sladidla bez kalorií (krupice)
  • kapka žlutého potravinářského barviva

Mrkni na můj velký test celozrnných sušenek a zjisti, které jsou nejlepší na fit svačinu a které na cheesecake 😉

Fit nepečený cheesecake citrónový a pomerančový - recept Bajola

​Postup receptu na nejlepší dietní cheesecake

  1. Krémový sýr vytáhni z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
  2. Z vody a želatiny připrav želatinu podle návodu na obale nebo můžeš vyzkoušet moji metodu – 7 g želatiny rozmíchej ve 120 ml studené vody, vmíchej 240 ml horké vody, citrónovou šťávu a sladidlo a nakonec kapku žlutého barviva, aby želatina byla žlutá.
  3. Želatinu ochutnej, v případě potřeby přislaď a nechej zchladnout v pokojové teplotě.
  4. Sušenky rozemel najemno v mixéru se sekáčkem a 10 g si dej stranou na ozdobu.
  5. Do zbytku sušenek přidej postupně cca 60 ml vody a promíchej tak, aby se sušenky spojily, ale nebyly mokré. Vody může být potřeba méně či více.
  6. Sušenkovou směs natlač na dno 9 malých skleniček nebo nádobek o objemu 180 ml. Do každé cca 22 g.
  7. Tvaroh rozmixuj s krémových sýrem a práškovým sladidlem zcela dohladka pomocí ručního mixéru. Vmíchej nastrouhanou citrónovou kůru, ochutnej a případně podle chuti doslaď.
  8. Tvarohovou směs rozděl rovnoměrně do všech skleniček (do každé cca 120 g) a dej chladit na půl hodiny do lednice.
  9. Nakonec nalij vlažnou želatinu do všech skleniček (cca 40 ml do každé) a dej ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
  10. Před podáváním nasypej do všech skleniček zbytek sušenek.
  11. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  12. POZOR AKCETeď můžeš získat ZDARMA jakoukoliv moji fitness e-kuchařku! Stačí si přidat do košíku 2 kuchařky a tu levnější máš gratis. Ušetříš až 628 Kč! 🎁 Můžeš kombinovat tištěnou i PDF knihu Fit bez diet s e-kuchařkami Fitness vánoční cukroví, Fitness domácí cukrárna nebo Fitness čokoholik anebo libovolné e-kuchařky mezi sebou. 👉 Vyber si e-kuchařku ZDARMA zde

Nepečený cheesecake domácí - recept BajolaZdravý cheesecake s želatinou - recept BajolaCitrónový nepečený cheesecake - recept Bajola

Poznámky k receptu na zdravý nepečený cheesecake

  • Vodu na želatinu můžeš ohřát ve varné konvici.
  • Pokud bys chtěla uspíšit ztuhnutí želatiny, tak ji po umíchání dej cca na 1 – 2 hodiny do mrazáku, promíchej a napůl ztuhnutou ji rozděl do skleniček. Sice nevytvoříš rovnoměrnou a rovnou vrstvu želatiny, ale nebudeš muset čekat na ztuhnutí želatiny do druhého dne, a taky to vypadá efektně.
  • Pokud ti trochu želatiny zbude, můžeš ji nalít do silikonových formiček na led a mít z nich pak želatinové bonbóny.
  • Velký návod, jak pracovat s želatinou, najdeš zde.
  • Můžeš udělat i pomerančovou verzi – stačí místo citrónu použít pomeranče, tj. pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru. A želatinu obarvíš na oranžovo troškou žlutého a troškou červeného barviva.