Ingredience na zdravé domácí piškoty

Zdravé celozrnné domácí dětské piškoty bez cukru - recept Bajola
E-book Fitness domácí cukrárna - Bajola

Fitness domácí cukrárna

Stáhni si ukázku zdarma!

Domácí dětské piškoty bez cukru - recept Bajola

Postup receptu

  1. Troubu předehřej na 180 °C.
  2. Odděl žloutky od bílků a z bílků a špetky soli a sladidla vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdete zde.
  3. Poté vmíchej zlehka žloutek a celozrnnou mouku. Dobře promíchej, ale ne příliš prudce, aby těsto zůstalo nadýchané.
  4. Pomocí lžičky nebo lépe cukrářského sáčku s hladkou kulatou špičkou o průměru 12 – 15 mm dávej piškotové těsto na pečícím papírem vystlaný plech a dělejkulaté tvary o průměru cca 4 cm. Případně si můžeš pořídit silikonovou formu na makronky, která má v sobě vytlačená kolečka. Zkoušela jsem obojí.
  5. Peč 17 – 20 min na 180 °C dozlatova. Pokud budeš péct víc plechů, dej je do trouby současně, jinak by těsto mezitím „spadlo“. Celkově pracuj s těstem rychle, nenechávej ho dlouho stát.
  6. Po upečení hned piškoty sundej z plechu, nechej vychladnout a skladujv uzavřené dóze ve spíži. Zatím jsem netestovala, jak dlouho vydrží, do týdne je vždy sním, nicméně počítej, že méně než kupované, protože jsou bez cukru a bez jiných konzervantů.
  7. Vznikne cca 48 ks.
  8. Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměna tě nemine! ➡️ Chci pomoct

Domácí piškoty bez cukru foto postupFit celozrnné piškoty bez cukru - recept Bajola