Ingredience na zdravé domácí piškoty
- 2 vejce (100 g)
- 50 g celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
- 30 g práškového sladidla bez kalorií
- špetka soli


Fitness domácí cukrárna
Stáhni si ukázku zdarma!

Postup receptu
- Troubu předehřej na 180 °C.
- Odděl žloutky od bílků a z bílků a špetky soli a sladidla vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdete zde.
- Poté vmíchej zlehka žloutek a celozrnnou mouku. Dobře promíchej, ale ne příliš prudce, aby těsto zůstalo nadýchané.
- Pomocí lžičky nebo lépe cukrářského sáčku s hladkou kulatou špičkou o průměru 12 – 15 mm dávej piškotové těsto na pečícím papírem vystlaný plech a dělejkulaté tvary o průměru cca 4 cm. Případně si můžeš pořídit silikonovou formu na makronky, která má v sobě vytlačená kolečka. Zkoušela jsem obojí.
- Peč 17 – 20 min na 180 °C dozlatova. Pokud budeš péct víc plechů, dej je do trouby současně, jinak by těsto mezitím „spadlo“. Celkově pracuj s těstem rychle, nenechávej ho dlouho stát.
- Po upečení hned piškoty sundej z plechu, nechej vychladnout a skladujv uzavřené dóze ve spíži. Zatím jsem netestovala, jak dlouho vydrží, do týdne je vždy sním, nicméně počítej, že méně než kupované, protože jsou bez cukru a bez jiných konzervantů.
- Vznikne cca 48 ks.
- Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměna tě nemine! ➡️ Chci pomoct
Komentáře
Dnes jsem pekla poprvé a super, už peču další várku 🙂 moc děkuji za recept 👍
Už se těším až upecu, chci dělat nepeceny dort, tak domaci celozrnne piskoty přijdou vhod🌹
Děkuji za recept,piškoty jsou výborné,těším se až z nich udělám tiramisu
Právě se pečou a vypadají úžasně! Dekuju mockrát za recept… 👌👍😉
Moc dobré 🙂 peču ted pravidelně pro syna, může se po nich utlouct 😀
Děkuji za recept, piškoty jsou super. Upekla jsem je v mini verzi, aby si je děti mohly přidávat do domácího jogurtu 🙂
Včera jsem zkoušela recept na piškotky a můžu říct, že z uvedeného množství ingrediencí jsem teda 48ks určitě neměla, tak nevím, kde se stala chyba 🙂
Dnes budu zkoušet znovu, protože jsem měla nějaký divný tenoučky plech a piškoty se mi ze spodu trochu spálily. Zároveň si chci koupit silikonovou formu na makronky.
A opravdu se pečou pří 180° přes 15 minut? Není to nějak dlouho?
Ano, je mozne, ze jich vznikne jine mnozstvi, zalezi totiz velice na pouzitem sladidle a dokonce i na konkretni znacce, protoze kazda sladi i se chova trosku jinak. Ja jsem to zkousela asi se 3 druhy erythritolu a take mi pokazde vysel jiny pocet kusu. Teplota trouby je individualni, zalezi na dane troube i na umisteni plechu (vys/niz), ja mam plynovou a pokazde to vyslo opravdu na tech 15 minut. Doporucuju hlidat a kontrolovat barvu toho spodku a vytahnout to pripadne driv.
Děkuji za informace, nevěděla jsem, že záleží na druhu Erythritolu … zkusím a uvidím, co mi z toho dnes vyleze 🙂