Ingredience na zdravé domácí piškoty

Zdravé celozrnné domácí dětské piškoty bez cukru - recept BajolaDomácí dětské piškoty bez cukru - recept Bajola

Postup receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Jakmile budete v půlce šlehání, postupně přidávejte práškové sladidlo bez kalorií. Zkoušela jsem to i s krystalovým erythritolem a také to fungovalo.
  3. Poté vmíchejte zlehka žloutek a celozrnnou mouku. Dobře promíchejte, ale ne příliš prudce, aby těsto zůstalo nadýchané.
  4. Pomocí lžičky nebo lépe cukrářského sáčku s hladkou kulatou špičkou o průměru 12 – 15 mm dávejte piškotové těsto na pečícím papírem vystlaný plech a dělejte kulaté tvary o průměru cca 4 cm. Případně si můžete pořídit silikonovou formu na makronky, která má v sobě vytlačená kolečka. Zkoušela jsem obojí.
  5. Pečte 17 – 20 min na 180 °C dozlatova. Pokud budete péct víc plechů, dejte je do trouby současně, jinak by těsto mezitím „spadlo“. Celkově pracujte s těstem rychle, nenechávejte ho dlouho stát.
  6. Po upečení hned piškoty sundejte z plechu, nechejte vychladnout a skladujte v uzavřené dóze ve spíži. Zatím jsem netestovala, jak dlouho vydrží, do týdne je vždy sním, nicméně počítejte, že méně než kupované, protože jsou bez cukru a bez jiných konzervantů.
  7. Vznikne cca 48 ks.

Domácí piškoty bez cukru foto postupFit celozrnné piškoty bez cukru - recept Bajola

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku na nákup u MyProtein a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži