Ingredience na zdravé domácí piškoty

Zdravé celozrnné domácí dětské piškoty bez cukru - recept Bajola
E-book Fitness domácí cukrárna - Bajola

Fitness domácí cukrárna

Stáhni si ukázku e-kuchařky zdarma!

Domácí dětské piškoty bez cukru - recept Bajola

Postup receptu

  1. Troubu předehřej na 180 °C.
  2. Mouku prosej přes jemné sítko a zvlášť prosej i sladidlo.
  3. Odděl žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde. Jakmile začne sníh bělat a být pevný, postupně přisypávej sladidlo.
  4. Poté vmíchej zlehka rozkvedlané žloutky, promíchej a přidej celozrnnou mouku. Dobře promíchej, ale ne příliš prudce, aby těsto zůstalo nadýchané.
  5. Pomocí lžičky nebo lépe cukrářského sáčku s hladkou kulatou špičkou o průměru 12 – 15 mm dávej piškotové těsto na pečícím papírem vystlaný plech a dělej kulaté tvary o průměru cca 4 cm. Případně si můžeš pořídit silikonovou formu na makronky, která má v sobě vytlačená kolečka. Zkoušela jsem obojí.
  6. Peč 17 – 20 min na 180 °C dozlatova. Pokud budeš péct víc plechů, dej je do trouby současně, jinak by těsto mezitím „spadlo“. Celkově pracuj s těstem rychle, nenechávej ho dlouho stát.
  7. Po upečení hned piškoty sundej z plechu, nechej vychladnout a skladuj v uzavřené dóze ve spíži. Zatím jsem netestovala, jak dlouho vydrží, do týdne je vždy sním, nicméně počítej, že méně než kupované, protože jsou bez cukru a bez jiných konzervantů.
  8. Vznikne cca 32 ks.
  9. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Domácí piškoty bez cukru foto postupFit celozrnné piškoty bez cukru - recept Bajola