​Ingredience na fit nepečený cheesecake

Korpus na cheesecake

Tvarohová vrstva

  • 750 g odtučněného tvarohu (ve vaničce)
  • 225 g krémového sýru light (např. Goldessa Light Lidl)
  • 120 g přírodního sladidla bez kalorií (moučkového)
  • citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu

Želatina

  • 7 g práškové želatiny
  • 360 ml vody (120 ml studené a 240 ml horké)
  • 60 ml citrónové šťávy (1 – 2 citróny)
  • 70 g přírodního sladidla bez kalorií (krupice)
  • kapka žlutého potravinářského barviva
Fit nepečený cheesecake citrónový a pomerančový - recept Bajola

​Postup receptu na nejlepší dietní cheesecake

  1. Krémový sýr vytáhni z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
  2. Z vody a želatiny připrav želatinu podle návodu na obale nebo můžeš vyzkoušet moji metodu – 7 g želatiny rozmíchej ve 120 ml studené vody, vmíchej 240 ml horké vody, citrónovou šťávu a sladidlo a nakonec kapku žlutého barviva, aby želatina byla žlutá.
  3. Želatinu ochutnej, v případě potřeby přislaď a nechej zchladnout v pokojové teplotě.
  4. Sušenky rozemel najemno v mixéru se sekáčkem a 10 g si dej stranou na ozdobu.
  5. Do zbytku sušenek přidej postupně cca 60 ml vody a promíchej tak, aby se sušenky spojily, ale nebyly mokré. Vody může být potřeba méně či více.
  6. Sušenkovou směs natlač na dno 9 malých skleniček nebo nádobek o objemu 180 ml. Do každé cca 22 g.
  7. Tvaroh rozmixuj s krémových sýrem a práškovým sladidlem zcela dohladka pomocí ručního mixéru. Vmíchej nastrouhanou citrónovou kůru, ochutnej a případně podle chuti doslaď.
  8. Tvarohovou směs rozděl rovnoměrně do všech skleniček (do každé cca 120 g) a dej chladit na půl hodiny do lednice.
  9. Nakonec nalij vlažnou želatinu do všech skleniček (cca 40 ml do každé) a dej ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
  10. Před podáváním nasypej do všech skleniček zbytek sušenek.
  11. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  12. 📕 Pomoz mi s tématem další tištěné kuchařky a získej slevu až 20 % na moje existující kuchařky a e-kuchařky 👉 Vyplnit dotazník a získat slevu

Nepečený cheesecake domácí - recept BajolaZdravý cheesecake s želatinou - recept BajolaCitrónový nepečený cheesecake - recept Bajola

Poznámky k receptu na zdravý nepečený cheesecake

  • Vodu na želatinu můžeš ohřát ve varné konvici.
  • Pokud bys chtěla uspíšit ztuhnutí želatiny, tak ji po umíchání dej cca na 1 – 2 hodiny do mrazáku, promíchej a napůl ztuhnutou ji rozděl do skleniček. Sice nevytvoříš rovnoměrnou a rovnou vrstvu želatiny, ale nebudeš muset čekat na ztuhnutí želatiny do druhého dne, a taky to vypadá efektně.
  • Pokud ti trochu želatiny zbude, můžeš ji nalít do silikonových formiček na led a mít z nich pak želatinové bonbóny.
  • Velký návod, jak pracovat s želatinou, najdeš zde.
  • Můžeš udělat i pomerančovou verzi – stačí místo citrónu použít pomeranče, tj. pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru. A želatinu obarvíš na oranžovo troškou žlutého a troškou červeného barviva.