Ingredience na fit proteinový perník

Těsto

Ostatní

Fit proteinový perník recept Bajola

Postup receptu

  1. Rozehřej troubu na 180 °C.
  2. Čtvercovou formu o rozměru 20 × 20 cm vystříkej řepkovým olejem ve spreji.
  3. Smíchej zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience na těsto. Suché ingredience vsyp k mokrým a vymíchejte v těsto. Těsto ochutnej a podle potřeby doslaď sladidlem bez kalorií. Těsto je tekutější konzistence, tak je to správně.
  4. Nalij do formy a peč 30 – 40 minut na 180 °C. Otestuj zapíchnutím špejle, pokud se těsto nelepí, perník je hotový.
  5. Po upečení perník rozpul, jednu polovinu namaž marmeládou bez cukru, přiklop druhou polovinou, nahoře namaž avokádovou nutellou a nechejte v lednici pár hodin odpočinout. Perník natáhne vlhkost z marmelády a zlepší se mu chuť.
  6. Před podáváním posyp mletým lněným semínkem.
  7. Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na perník bez náplně a polevy.
  8. Nezapomeň si přečíst poznámky níže a zapojit se do soutěže.

Fit perník foto postup receptuFit perník recept Bajola

Poznámky

  • Doporučuji udělat rovnou dvojitou dávku. Buď najednou a pak rozkrojit horizontálně anebo upéct nejdříve jedno těsto a pak druhé a dát ho na sebe. Pokud se těsto vyboulí, jednoduše ho mírně seřež nožem.
  • Použila jsem protein koncentrát od MyProtein. Pokud použiješ jiný druh proteinu s jiným složením, nemusí perník naskočit nebo bude mít jinou konzistenci, takže s tím počítej.
  • Pokud máš odvahu experimentovat, můžeš zkusit špaldovou mouku nahradit odtučněnou kokosovou moukou. Myslím si, že by perník mohl být ještě lepší.
  • Promazat můžeš i domácí chia marmeládou nebo rozmixovaným ovocem.
  • Místo avokádové nutelly můžeš použít fitness čokoládovou polevu nebo proteinovou polevu, návod najdeš v e-booku Fitness domácí cukrárna.
  • Místo lněného semínka můžeš posypat i kokosem nebo ořechy.
Fitness perník - recept Bajola

Související produkty