Ingredience

Těsto

  • 400 g rýže (ideálně kulatozrnné)
  • 1 litr nízkotučného mléka
  • 750 g nízkotučného tvarohu
  • 4 vejce (200 g)
  • 200 g švestek (příp. meruněk, broskví nebo jablek)
  • sladidlo bez kalorií
  • kokosový olej na vymazání formy (2 g)

Na dozbobení

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. Rýži uvařte v mléce na kaši cca 15 minut.
  3. Oddělte žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušlehejte sníh pomocí ručního mixéru.
  4. Smíchejte žloutky, tvaroh a sladidlo (dle chuti) a vmichejte do rýže.
  5. Polovinu směsi dejte do silikonové formy o průměru 23 cm vymazané kokosovým olejem, pak položte ovoce, přidejte zbylou část směsi a nahoru dejte sníh.
  6. Pečte 20 minut na 200 °C. Poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10 – 20 minut.
  7. Před servírováním posypejte skořicí a polijte čekankovým sirupem nebo sirupem bez kalorií.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)