Ingredience na fit rýžový nákyp se švestkami a tvarohem

Přesné gramáže surovin a kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. Stáhni si ji zde

Zdravý rýžový nákyp se švestkami - recept Bajola

Postup receptu – jak upéct výborný zdravý rýžový nákyp se sněhem bez cukru

  1. Rýži pomalu uvař v mléce na kaši. Trvá to cca 15 – 25 minut, záleží na typu rýže. Mléko musí být kompletně vsáknuté a rýže musí být měkká, takže ji ochutnej. Pokud je tvrdkavá, přilij trochu více mléka a ještě povař do změknutí.
  2. Rozehřej troubu na 200 °C.
  3. Mezitím umyj ovoce, vypeckuj, nakrájej na menší části a přidej lžičku skořice.
  4. Odděl žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušlehej sníh pomocí ručního mixéru. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
  5. Smíchej žloutky, tvaroh a sladidlo (množství dle chuti, já jsem dala 2 odměrečky sukralózy) a vmíchej do rýže. Pokud neosladíš dostatečně, nevadí, dosladíš si to pak na talíři.
  6. Polovinu směsi dej do silikonové formy o průměru 22 cm vystříkané řepkovým olejem, pak polož nakrájené ovoce, přidej zbylou část směsi a nahoru dej sníh z bílků.
  7. Peč v troubě 20 minut na 200 °C, poté sniž teplotu na 180 °C a peč dalších 10 – 20 minut, dokud nebude sníh mít zlatavě nahnědlou barvu.
  8. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  9. 📕 Pomoz mi s tématem další tištěné kuchařky a získej slevu až 20 % na moje existující kuchařky a e-kuchařky 👉 Vyplnit dotazník a získat slevu

Foto postup receptu na fitness rýžový nákyp se švestkamiFit rýžový nákyp se švestkami, jablky či meruňkami - recept BajolaRychlý rýžový nákyp se sněhem bez cukru - recept Bajola

Poznámky k receptu na jednoduchý dietní rýžový nákyp zapečený v troubě

  • Díky kulaté formě vypadá rýžový nákyp po upečení jako dort a i tak ho můžeš servírovat, ale chuťově lepší je, když si ho rozmrvíš na talíři, posypeš skořicí, lněným semínkem a práškovým erythritolem. Případně můžeš polít čekankovým sirupem nebo sirupem bez kalorií a pokud nejsi v redukci, tak klidně i troškou kokosového oleje nebo másla.
  • Nutriční hodnoty jsou uvedené pouze na nákyp se švestkami bez ozdob a posypání.
  • Celý nákyp má cca 2 555 g, jedna porce 320 g.

Kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. Stáhni si ji zde