Ingredience na zdravou pizzu Hawai
Těsto na pizzu
- 300 g nízkotučného tvarohu
- 3 vejce (150 g)
- 420 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
- špetka soli
Kečupový základ na pizzu
- 100 ml kečupu bez cukru
- 6 stroužků česneku (15 g)
- 4 lžičky sušené bazalky
Ostatní
- 7 středně velkých rajčat (350 g)
- 350 g mozarella light, příp. Eidam do 30 %
- 200 g vysokoprocentní kuřecí nebo krůtí šunka (Pikok Pure Lidl)
- 350 g ananasu čerstvého nebo konzervovaného bez cukru
- sůl

Postup receptu
- Pokud použiješ čerstvý ananas, odstraň slupku a nakrájej ho na kostičky. Pokud nevíš, jak na to, koukni na tento video návod
- Všechny suroviny na těsto smíchej a dobře propracuj. Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí. Těsto rozděl na 4 části, zabal do potravinové fólie a nechej odležet v lednici. Stačí půl hodina, ale nejideálnější je přes noc, pizza se mi pak zdá lepší.
- Česnek oloupej, rajčata umyj a nakrájej na tenké plátky, mozarellu nastrouhej, šunku nakrájej na čtverečky a ananas na malé tenší kousky.
- Smíchej kečup a prolisovaný česnek, můžeš vmíchat i bazalku anebo ji pak nasypat až na pizzu.
- Těsto vyválej na pomoučeném válu do tenka, polož na něj talíř o průměru 23 cm a pomocí nože odřežte zbytek těsta. Vznikne pěkný kulatý tvar. Stejně to proveď se zbytkem těsta. Vznikne základ pro 7 pizz.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Přenes těsto na plech vystlaný pečícím papírem, na každou placku rozetři pomocí lžíce 1 lžíci kečupového základu, pak posypej bazalkou, pokud jsi ji nedala do kečupu, a naskládej postupně plátky rajčat, strouhaný sýr, šunku a ananas. Pokud máš jednotlivé ingredience bez soli, můžeš ještě trochu shora osolit, já jsem nesolila.
- Pečt cca 10 minut na 180 °C a hlídej, aby se těsto nespálilo. Poté můžeš ještě na chvíli zapnout funkci gril, aby se pizza pěkně opekla i shora.
- Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměna tě nemine! ➡️ Chci pomoct
Komentáře
Mňam, skvělé! (y
Dnes jsem ji pekla a je opravdu výborná. Lepší než klasická z obchodu.
Muzu se prosim zeptat?rozdelim si testo na 4 dily to znamena 4 pizzy??
Ahoj Verus, hmm, je pravda, že jsem to napsala zmatečně 😀 Těsto je sice rozdělené na 4 části, ale jak to začneš válet, tak zjistíš, že jsou ty části moc velké a když je ořežeš podle talíře o průměru 23 cm, tak ti těsto zbyde a z toho těsta vyválíš další placky, takže nakonec z toho vznikne 7 pizz. Ale ono záleží, jak velký talíř použiješ a i jak navysoko to vyválíš. Mně prostě z toho celého těsta vzniklo 7 pizz o průměru 23 cm. Ale můžeš si jich udělat i míň vyšších nebo větších, ale pak tím pádem tam naskládáš asi jiné množství surovin a tudíž si budeš muset kalorie přepočítat podle sebe.
Jasne ,uz chapu😅dekuji moc😊
Už se těším až vyzkouším, dnes udělám těsto a zítra po odležení udělám pizzu. A do těsta fakt jen špetku soli? Více ne?
Ahoj Lidko, zalezi, jak moc solis celkove, ale ingredience nahore slanost vetsinou dozenou. Ja to testo proto moc nesolim. Budu rada, kdyz das vedet, jak to dopadlo 😉
Mňam, pizza mooooc dobrá. Sice jsem ji udělala asi na hodně tenko, ale to se dopiluje. Vynikající. A nejlepší na tom je to, že když si člověk vypočítá kalorie a gramáže, tak klidně to může být plnohodnotná večeře i v dietě 🙂
Už se těším až bude tištěná kuchařka! 🙂
Tak super, diky za zpetnou vazbu 😉
Vypadají skvěle, vyzkouším :-). Jaký je prosím tvaroh? Ve vaničce nebo v kostce?
Díky, Evo, budu ráda za vyzkoušení 😉 U všech receptů na webu je použitý tvaroh ve vaničce, pokud není uvedeno jinak 😉 Takže tvaroh ve vaničce.
Těsto je super, po upečení krásně křupavé. Dělala jsem i z celozrnné špaldové mouky. Partnerovi na jeho půlku pizzy přidávám slaninu a potom mu vůbec nevadí, že je těsto „zdravé“ a spokojenost je na obou stranách 😀
😀 Můj si taky skoro do všech mých výtvorů přidává/dolívá tuk 😀