Ingredience na zdravou pizzu Hawai
Těsto na pizzu
- 300 g nízkotučného tvarohu
- 3 vejce (150 g)
- 420 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
- špetka soli
Kečupový základ na pizzu
- 100 ml kečupu bez cukru
- 6 stroužků česneku (15 g)
- 4 lžičky sušené bazalky
Ostatní
- 7 středně velkých rajčat (350 g)
- 350 g mozarella light, příp. Eidam do 30 %
- 200 g vysokoprocentní kuřecí nebo krůtí šunka (Pikok Pure Lidl)
- 350 g ananasu čerstvého nebo konzervovaného bez cukru
- sůl

Postup receptu
- Pokud použijete čerstvý ananas, odstraňte slupku a nakrájejte ho na kostičky. Pokud nevíte, jak na to, koukněte na tento video návod
- Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte. Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí. Těsto rozdělte na 4 části, zabalte do potravinové fólie a nechejte odležet v lednici. Stačí půl hodina, ale nejideálnější je přes noc, pizza se mi pak zdá lepší.
- Česnek oloupejte, rajčata umyjte a nakrájejte na tenké plátky, mozarellu nastrouhejte, šunku nakrájejte na čtverečky a ananas na malé tenší kousky.
- Smíchejte kečup a prolisovaný česnek, můžete vmíchat i bazalku anebo ji pak nasypat až na pizu.
- Těsto vyválejte na pomoučeném válu do tenka, položte na něj talíř o průměru 23 cm a pomocí nože odřežte zbytek těsta. Vznikne pěkný kulatý tvar. Stejně to proveďte se zbytkem těsta. Vznikne základ pro 7 pizz.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Přeneste těsto na plech vystlaný pečícím papírem, na každou placku rozetřete pomocí lžíce 1 lžíci kečupového základu, pak posypejte bazalkou, pokud jste ji nedali do kečupu, a naskládejte postupně plátky rajčat, strouhaný sýr, šunku a ananas. Pokud máte jednotlivé ingredience bez soli, můžete ještě trochu shora osolit, já jsem nesolila.
- Pečte cca 10 minut na 180 °C a hlídejte, aby se těsto nespálilo. Poté můžete ještě na chvíli zapnout funkci gril, aby se pizza pěkně opekla i shora.
Komentáře
Mňam, skvělé! (y
Dnes jsem ji pekla a je opravdu výborná. Lepší než klasická z obchodu.