Ingredience

  • 250 g jasmínové rýže
  • 500 g kuřecích prsou
  • 300 g žampiónů nebo jiných hub
  • 200 g sýru cottage
  • sůl, pepř
  • řepkový olej (5 g)

Postup

  1. Nejdříve připravte rýži dle návodu ideálně v rýžovaru.
  2. Houby očistěte, nakrájejte na plátky, osolte a osmahněte do poloměkka pár minut na trošce oleje. Používám dávkovač na olej.
  3. Maso očistěte od tuku, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a opečte na trošce tuku. Pokud chcete rizoto ještě o něco chutnější, připravte maso na cibulce.
  4. Než bude maso zcela propečené, přidejte houby a sýr cottage. Pokud chcete rizoto chutnější, vmíchejte ještě jeden druh sýru, například nastrouhaný eidam.
  5. Vařte, dokud se cottage zcela nerozpustí. V případě potřeby přidejte trochu vody.
  6. Směs dobře promíchejte s hotovou rýží.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)