Ingredience na fit houbové rizoto
- 250 g jasmínové rýže
- 500 g kuřecích prsou, příp. stehenních řízků
- 300 g žampiónů nebo jiných hub
- 200 g sýru cottage light
- sůl, pepř
- řepkový olej ve spreji (5 ml)

Postup receptu
- Nejdříve připravte rýži dle návodu ideálně v rýžovaru.
- Houby očistěte, nakrájejte na plátky, osolte a osmahněte do poloměkka pár minut na trošce oleje. Používám dávkovač na olej nebo řepkový olej ve spreji.
- Maso očistěte od tuku, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a opečte na trošce oleje. Pokud chcete rizoto ještě o něco chutnější, připravte maso na cibulce.
- Než bude maso zcela propečené, přidejte sýr cottage, nechejte ho zcela rozpustit, přidejte houby a ještě chvíli společně provařte.
- Pokud chcete rizoto chutnější, vmíchejte ještě jeden druh sýru, například nastrouhaný eidam.
- Směs dobře promíchejte s hotovou rýží. Ochutnejte a v případě potřeby dosolte.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez strouhaného sýru.
- Nezapomeňte vyfotit výsledek a zapojit se do soutěže.
Komentáře
Perfektní! Namísto žampionů jsem použila shitake a než jsem dala na maso cottage, podlila jsem ho deci suchého bílého vína. Celé rizoto dostalo příjemnou a svěží chuť. Díky za Vaše recepty.
Super, díky za otestování i zpětnou vazbu 😉 Shiitake taky miluju.
Opět vynikající. Místo cottage jsem dala řecký jogurt. Už jsem si koupila Vaši knížku. Fakt super recepty.
Děkuji.
Díky za otestování, tip na obměnu i pochvalu, Iveto 😉