Ingredience na fit tvarohovo bramborové knedlíky
Těsto na knedlíky
- 400 g brambor (varný typ C)
- 220 g nízkotučného tvarohu
- 2 vejce (100 g)
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g rýžové krupičky
- 100 g hrubé pšeničné mouky bílé
- špetka soli
Náplň knedlíků
- 150 g švestek nebo jiného ovoce (blumy, jahody, meruňky)
Poleva/posýpka – příklady
- mák mletý bez cukru
- hrudkovitý tvaroh (recept na domácí zde)
- nízkotučný cottage oslazený sladidlem bez kalorií
- kokosový olej
- čekankový sirup

Postup receptu
- Brambory uvařte ve slupce do měkka (30 – 40 minut), oloupejte, nechejte vychladnout a nastrouhejte na struhadle nahrubo.
- Přidejte tvaroh, vejce, celozrnnou a rýžovou mouku a pak postupně přisypávejte hrubou mouku, dokud nevypracujete kompaktní těsto, které se bude jenom trošku lepit. Je možné, že budete potřebovat více či méně mouky, záleží na vodnatosti brambor. Doporučuju použít kuchyňského robota.
- Dejte vařit vodu do velkého hrnce.
- Ovoce umyjte, vypeckujte a rozkrájejte na menší části.
- Těsto vytvarujte do podlouhlé šišky a rozkrájejte na 12 částí, z každé části udělejte placku, tu naplňte kouskem ovoce, dobře zabalte a vyválejte v ruce či na pracovní desce do kuličky.
- Připravené knedlíky vařte ve vroucí vodě 10 minut. Po uvaření slijte vodu a knedlíky propláchněte pod studenou vodou.
- Při servírování polijte troškou kokosového oleje, čekankovým sirupem, posypejte mákem a tvarohem nebo cottage sýrem oslazeným sladidlem bez kalorií. Tvaroh a cottage je důležitý, jinak nebude v jídle dostatek bílkovin.
- Vznikne 12 ks = 6 porcí.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na knedlíky bez polevy / posýpky.
- Nezapomeňte se zapojit do soutěže.
Komentáře