Ingredience

Masová směs

  • 500 g mletého hovězího masa (Lidl)
  • 1 vejce (50 g)
  • 100 g uvařené rýže (použila jsem Basmati, ale nemusíte dávat vůbec)
  • 3 stroužky česneku (50 g)
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře

Ostatní ingredience

  • 6 ks paprik – cca 700 g očištěných (podlouhlých bílých, zelených, červených dle preference)
  • 400 g loupaných rajčat v plechovce nebo čerstvých rajčat
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • ½ cibule
  • 200 ml vody
  • 1 lžička octa
  • sladidlo bez kalorií, např. sukralóza
Fitness plněné papriky - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Papriky umyjte, uřízněte vršek, ale nevyhazujte, a odstraňte pomocí nožíku vnitřek se semínky.
  2. Oloupejte česnek a ½ cibule.
  3. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  4. Pořádně smíchejte všechny ingredience na masovou směs (maso, vejce, rýži, prolisovaný česnek, majoránku, sladkou papriku, sůl, pepř) a prohnětejte rukama v kompaktní hmotu. Pokud chcete papriky vytunit, můžete do směsi přidat nastrouhanou mozarellu light (já jsem nedávala).
  5. Směsí naplňte všechny papriky a pořádně zamačkávejte dovnitř. Pokud vám směs zbyde, udělejte z ní malé válečky. Papriky přiklopte vršky, které jste na začátku odřezali.
  6. Zapékací mísu ideálně skleněnou o rozměru 35 × 21 × 14 cm s víkem vystelte pečícím papírem.
  7. Na dno mísy nalijte rajčata z plechovky. Pokud máte čerstvá, tak je doporučuji nejdříve oloupat dle tohoto návodu. Slupku byste totiž moc dobře nerozmixovali na omáčku. Pokud vám to ale nevadí, můžete je tam dát celá.
  8. Papriky naskládejte na rajčata, nahoru dejte masové válečky, pokud nějaké vznikly, cibuli vcelku a do jednoho místa dejte koření (bobkový list, pepř a nové koření). Zalijte vodou.
  9. Pečte přiklopené 30 minut, poté zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte odklopené 20 minut, aby se papriky pěkne opekly dozlatova.
  10. Po upečení vytáhněte papriky a koření a zbylou omáčku přelijte do malého hrnce a pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
  11. Dochuťte octem a případně sladidlem, pokud chcete omáčku sladší. Já jsem dala na špičku nože sukralózy a 1 lžičku octa.
  12. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo celozrnnými těstovinami.
  13. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)