Ingredience

Fitness celozrnný chleba z jogurtu - recept Bajola

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte jogurt, vodu a vejce.
  2. Přidejte mouku, droždí a sůl.
  3. Promíchejte, přikryjte potravinářskou fólií a dejte pod peřinu kynout na 12 hodin, ideálně přes noc. Nebo použijte urychlovač kynutí.
  4. Poté těsto zlehka rozmíchejte a dejte do formy na biskupský chlebíček.
  5. Pokud chcete chleba obohatit o zdravé tuky a vitamíny, můžete před přesunutím do formy přidat semínka (slunečnicová, lněná, sezamová).
  6. Nechejte další 2 hodiny kynout ve studené troubě.
  7. Pak formu vytáhněte z trouby a troubu rozpalte na 250 °C .
  8. Chleba pečte 10 min, zeslabte troubu na 220 °C, pečte 10 minut a pak zeslabte na 200 °C a dopečte 25 min.
  9. Zda je chleba hotový, otestujte zapíchnutím špejle. Těsto by se mělo jen trošičku lepit (kvůli jogurtu nebude špejle suchá).
  10. Nechejte vychladnout, rozkrájejte na 12 ks a co hned nezkonzumujete, můžete zmrazit.
  11. Perfektně se hodí třeba k hráškové polévce.
  12.  

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)