Ingredience na fit arašídové hrudky
- 120 g datlové pasty nebo datlí
- 150 ml vody z datlí
- 70 g burisonů, jáhlových nebo pohankových pukanců
- 30 g ovesné mouky čokoládové
- 30 g čokoládového proteinu
- 30 g arašídového másla
- 12 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu
- Datlovou pastu namočte den předem do studené vody, aby byla celá ponořená.
- Troubu rozehřejte na 160 °C.
- Datlovou pastu a 150 ml vody z datlové pasty rozmixujte na tekutou hmotu v mixéru se sekáčkem. Konzistenčně by měla být jako karamel, proto je tak i tento recept pojmenovaný (rozmixované datle mají konzistenci i trošku chuť jako karamel).
- Do hmoty přimíchejte burisony, mouku, protein a arašídové máslo a pořádně rozmíchejte. Vznikne mírně lepivá hmota.
- Hmotu tvarujte do kuliček a pokládejte na papírem vystlaný plech.
- Pečte 20 minut na 160 °C.
- Mezitím rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě nebo nad párou (do kastrůlku nalijte trochu vody, přiveďte k varu, dejte nad něj kovovou misku s čokoládou a nechejte rozpustit). Pokud ji chcete méně intenzivní, můžete před zahříváním přidat lžíci mléka.
- Upečené hrudky polijte rozpuštěnou čokoládou pomocí lžíce.
- Vzknikne 24 ks.
- V e-booku Fitness domácí cukrárna najdete kromě jiného i několik dalších fitness vánočních receptů.

Komentáře