Ingredience na recept
- 800 g brambor (varný typ C)
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 2 vejce (100 g)
- špetka soli

Postup receptu
- Ve středně velkém hrnci uvařte brambory ve slupce cca 30 min.
- Po uvaření brambory oloupejte a rozmixujte ponorným mixérem na hrubší kaši. Opravdu rozmixujte, pokud jen rozšťoucháte, budou v knedlíku kusy brambor.
- Přidejte všechny ostatní ingredience a ideálně v kuchyňském robotovi vyhnětejte těsto. Mouku přisypávejte postupně. Když se těsto lepí, přidejte více mouky.
- Zpracované těsto rozdělte na 4 díly a vytvarujte do šišek.
- Knedlíky zabalte do potravinářské folie, pořádně utáhněte a vařte ve vroucí vodě 25 minut.
- Servírujte například ke kuřeti na zelí nebo k moravskému vrabci se špenátem.
- Knedlík lze i zamrazit.

Komentáře
Brambory jsem nastrouhala na jemno, spojila rukama, výsledek je stejný jako s technikou. Pokud se vám zdá zbytečně moc mouky, dejte jedno vajíčko a polovinu mouky. Zrovna je obědvám s takovým hodně lehkým segedínem 🙂 a jsou výborné. Jen bych se přimluvila – vykašlete se na potravinářskou folii, výsledek je i bez ní výborný a myslím, že plastů produkujeme víc než dost. V každém případě děkuji za prima recept 🙂