Ingredience na hráškovou polévku

  • 900 g kuřecí prsa s kostí bez kůže 
  • 400 g hrášku v plechovce nebo mraženého
  • 1 cibule (70 g)
  • 2 mrkve (100 g)
  • 1 lžička soli (4 g)
  • ½ lžičky pepře (2 g)
Fitness hrášková polévka z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Pokud máte mražený hrášek, nechejte ho předem zcela rozmrazit.
  2. Maso zbavte tuku. Mrkev oloupejte a očistěte, cibuli umyjte a přepulte.
  3. Dejte všechny ingredience do pomalého hrnce a povařte přiklopené 3 hodiny na stupeň Low.
  4. Po uvaření vytáhněte maso, mrkev a cibuli a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Dle chuti přisolte a připepřete.
  6. Maso oberte od kosti a nakrájejte na malé kousky.
  7. Polévku podávejte s kousky masa a můžete posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky.
  8. Pokud chcete mít z polévky hlavní jídlo, podávejte např. s domácím celozrnným chlebem z jogurtu.
  9. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez semínek a se 100 g kuřecích prs v porci. Zbylé maso můžete použít třeba do tortilly.