Ingredience
- 250 ml kefírového mléka
- 2 vejce (90 g)
- 100 g ovesné mouky vanilkové (nebo 70 g ovesné mouky vanilkové a 30 g proteinu)
- 30 g celozrnné špaldové mouky
- 250 g třešní
- 6 g kypřícího prášku

Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- V jedné misce smíchejte vejce a kefírové mléko.
- V druhé misce smíchejte mouku a kypřící prášek.
- Pak suché ingredience vsypte do mokrých a pořádně vymíchejte dohladka.
- Těsto nalijte do formy ideálně silikonové o průměru 23 cm, ale může být i menší, bublanina pak bude vyšší. Jiný typ formy pro jistotu vymažte kokosovým olejem a vysypte celozrnnou moukou.
- Do těsta rozprostřete ovoce, lepší je více než méně, jelikož ovoce bublaninu i osladí.
- Pečte 25 – 30 minut.

Poznámky
- Bublaninu lze udělat i z jiných druhů ovoce, např. višní, jahod, rybízu, borůvek. Třesně ani višně není třeba vypeckovávat, bylo by to zbytečně pracné, akorát se na pecky musí dávat při jídle pozor a vyplivovat je.
- Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžíce kakaa na vaření.
- Forma může být kulatá nebo i čtveratá, menší či větší. Pokud použijete větší, udělejte dávku 1,5× větší nebo dvojitou.
- Nahoře jsem na ozdobu posypala sypkou stévií v poměru 1:1 k cukru.
Přidat komentář