Ingredience na fit bublaninu s ovocem

Zdravá třešňová bublanina bez cukru - recept Bajola

Video recept – jak na fitness bublaninu z kefíru a jahod

Postup receptu – jak upéct zdravou bublaninu bez cukru

  1. Vejce a kefír vytáhni alespoň 30 minut předem z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
  2. Ovoce umyj a případně vypeckuj a nakrájej.
  3. Rozehřej troubu na 180 °C.
  4. V jedné misce smíchej vejce a kefír, v druhé misce mouku, protein a kypřící prášek a pak suché ingredience vsyp do mokrých a pořádně vymíchej dohladka. Mouku, protein a kypřící prášek doporučuju prosít přes jemné sítko.
  5. Těsto nalij do formy ideálně silikonové o průměru 22 cm, ale může být i menší, bublanina pak bude vyšší. Jiný typ formy vystel pečícím papírem.
  6. Do těsta rozprostři ovoce, lepší je více než méně, jelikož ovoce bublaninu i osladí.
  7. Peč 30 minut na 180 °C, ale záleží na výšce těsta. V menší formě bude třeba péct o něco déle.
  8. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  9. 📕 Pomoz mi s tématem další tištěné kuchařky a získej slevu až 20 % na moje existující kuchařky a e-kuchařky 👉 Vyplnit dotazník a získat slevu

Kefírová fit bublanina bez cukru - foto postupFitness třešňová bublanina z kefíru - zdravý recept BajolaZdravá bublanina bez cukru - zdravý recept, fit recept

Poznámky k receptu na nízkotučnou bublaninu s ovocem

  • Můžeš použít čerstvé ovoce různého druhu, z mraženého nebo kompotovaného ovoce jsem kefírovou bublaninu zatím nezkoušela, nicméně protože obsahují více vody, zřejmě bych ubrala trochu kefíru. Nejčastěji se peče bublanina jahodová, třešňová a meruňková, ale dobrá je i rybízová, švestková, borůvková, malinová, ostružinová nebo angreštová.
  • Třešně ani višně není třeba vypeckovat, bylo by to zbytečně pracné, akorát se na pecky musí dávat při jídle pozor a vyplivovat je.
  • Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžičky holandského kakaa.
  • Forma může být kulatá nebo i čtvercová, menší či větší. Pokud použiješ větší, udělej dávku 1,5× větší nebo dvojitou. Pak bude ale třeba péct o 15 – 30 minut déle. Ve videu jsem udělala dvojitou dávku do čtvercové formy o rozměru 22×22 cm a pekla jsem 1 hodinu. Na fotkách jsem použila čtvercovou formu o rozměru 22×22 cm, ale v základním množství, takže bublanina je nižší. Poslední fotka je ze základního množství v kulaté formě o průměru 22 cm.
  • Nahoře jsem na ozdobu posypala přírodním moučkovým sladidlem bez kalorií.
  • Ovesnou mouku vanilkovou lze nahradit buď obyčejnou ovesnou moukou anebo ovesnými vločkami rozmixovanými velmi najemno, doporučuju Nutribullet. V obou případech bude asi třeba těsto ještě přisladit, jelikož vanilková ovesná mouka už je ideálně oslazená a ochucená.
  • Protein lze nahradit ovesnou moukou buď tou ochucenou nebo obyčejnou a sladidlem bez kalorií, ale ochudíš se o bílkoviny.
  • Nutriční hodnoty jsou uvedeny na verzi s proteinem.
  • Nutriční hodnoty na 100 g: 122 kcal / 8 g B/ 15 g S / 6 g S / 3 g T / 2 g V.