Ingredience na fit třešňovou bublaninu
- 250 ml kefíru (1,1%)
- 2 ks vejce M (100 g)
- 70 g ovesné mouky vanilkové
- 30 g proteinového prášku vanilkového (jak nahradit v poznámce)
- 30 g celozrnné špaldové mouky
- 6 g kypřícího prášku do pečiva
- 250 g třešní

Postup receptu – jak upéct zdravou bublaninu bez tuku a cukru
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- V jedné misce smíchej vejce a kefírové mléko, v druhé misce mouku, protein a kypřící prášek a pak suché ingredience vsyp do mokrých a pořádně vymíchej dohladka.
- Těsto nalij do formy ideálně silikonové o průměru 22 cm, ale může být i menší, bublanina pak bude vyšší. Jiný typ formy pro jistotu vystříkej řepkovým olejem ve spreji a vysyp celozrnnou moukou.
- Do těsta rozprostři ovoce, lepší je více než méně, jelikož ovoce bublaninu i osladí.
- Peč 25 – 30 minut na 180 °C.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- 💚 Chceš jídelníčky na hubnutí z mých receptů? Najdeš je v mojí tištěné kuchařce 👉 Stáhnout ukázku

Fitness domácí cukrárna
Stáhni si ukázku e-kuchařky zdarma!
Poznámky k receptu
- Bublaninu lze udělat i z jiných druhů ovoce, např. višní, jahod, rybízu, borůvek.
- Třešně ani višně není třeba vypeckovat, bylo by to zbytečně pracné, akorát se na pecky musí dávat při jídle pozor a vyplivovat je.
- Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně přidat 1 – 2 lžíce kakaa na vaření.
- Forma může být kulatá nebo i čtvercová, menší či větší. Pokud použiješ větší, udělej dávku 1,5× větší nebo dvojitou.
- Nahoře jsem na ozdobu posypala moučkovým přírodním sladidlem bez kalorií.
- Protein lze nahradit ovesnou moukou buď tou ochucenou nebo obyčejnou a sladidlem bez kalorií, ale ochudíš se o bílkoviny.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny na verzi s proteinem.
- Nutriční hodnoty na 100 g: 122 kcal / 8 g B/ 15 g S / 6 g S / 3 g T / 2 g V.
Komentáře
Dnes jsem pekla s rybízem a je luxusní!!
Dnes upečeno. Děkuji 👍
nejlepsi zdravy dezert, jaký jsem si kdy doma upekla!
dělala jsem coko verzi s černým rybizem a davkou 1,5x,testo bylo řídké tak jsem mela obavy ale vysledek luxusni! dělala jsem si bublaninu vecer na dalsi den na svacinu, ale po upečení hned pulka zmizela 😀 uz se těším na vyzkoušení dalších receptu
Ahoj Dominiko, paráda, jsem ráda, že se dílo povedlo a že tak chutnalo. Díky za otestování i pochvalu. 😉
Vyzkoušeno s borůvkama a supr! 🙂
Tak to jsem ráda, díky za otestování i komentář 😉
Právě jsem ochutnala čerstvě upečenou bublaninu (jen jsem místo kefíru dala kvůli synovi bezlaktózový bílý jogurt) a je opravdu skvělá!!!! Budu mít co dělat se udržet, než přijdou Ti moji strávníci … 🙂 Olgo, díky… 🙂