Ingredience na fit ovesné lívance z banánů
Těsto
- 2 banány (180 g)
 - 2 ks vejce M (100 g)
 - 120 ml nízkotučného mléka (0,5%)
 - 120 g ovesné mouky (anebo 80 g ovesné mouky a 40 g vanilkového proteinu)
 - 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (10 g)
 - ½ lžičky skořice
 - špetka soli
 - řepkový olej ve spreji na vystříkání pánve (4 ml)
 
Ostatní
- cottage sýr light
 - přírodní sladidlo bez kalorií
 - vysokoprocentní čokoláda bez cukru
 - čekankový sirup natural
 - ovoce dle vlastní chuti a sezóny (např. jahody, borůvky, kiwi, maliny, granátové jablko, hrozny)
 
Postup receptu – jak udělat fitness banánové lívance
- Banány oloupej a rozmačkej vidličkou na kaši.
 - Smíchej vejce, mléko a banány, dobře rozmíchej a přidej mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Opět dobře promíchej a nechej 5 minut odstát.
 - Rozehřej pánev na nízký až střední stupeň a vystříkej ji troškou oleje.
 - Na pánev dej 4 hromádky těsta po cca jedné velké lžíci a velmi pozvolna smaž po obou stranách dozlatova. Cca 3 minuty z každé strany.
 - Vznikne 12 ks, což jsou cca 3 porce (1 porce = 4 ks). Doporučuju jíst se 100 – 150 g cottage sýru light oslazeného sladidlem bez kalorií, abys navýšila bílkoviny, přidat trošku vysokoprocentní čokolády bez cukru a ještě 50 – 100 g ovoce.
 - Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
 - ⭐ POZOR AKCE ⭐Teď můžeš získat ZDARMA jakoukoliv moji fitness e-kuchařku! Stačí si přidat do košíku 2 kuchařky a tu levnější máš gratis. Ušetříš až 628 Kč! 🎁 Můžeš kombinovat tištěnou i PDF knihu Fit bez diet s e-kuchařkami Fitness vánoční cukroví, Fitness domácí cukrárna nebo Fitness čokoholik anebo libovolné e-kuchařky mezi sebou. 👉 Vyber si e-kuchařku ZDARMA zde
 



Poznámky k receptu na banánové lívance z ovesných vloček
- Doporučuju použít ovesnou mouku vanilkovou, která je ideálně ochucená a oslazená. Lze ale použít i obyčejnou ovesnou mouku nebo najemno rozmixované ovesné vločky, např. v Nutribulletu.
 - Pokud chceš navýšit bílkoviny, vyměň 40 g ovesné mouky za proteinový prášek.
 - Pánev je lepší mít rozpálenou opravdu jen trochu, jinak se lívance na povrchu opečou moc nebo i spálí a zevnitř můžou být ještě syrové.
 - Pro pravidelné tvary lívanců můžeš použít silikonovou formu na volské oko nebo kvalitní pánvičku na lívance.
 - Kypřící prášek můžeš případně úplně vynechat, ale lívance budou tenší.
 - Nahoře můžeš případně ještě polít troškou čekankového sirupu.
 - Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na lívance.
 - Vyzkoušej také rychlé fitness tvarohové lívance.
 

					



                    
                    
                    
                    

Komentáře