Ingredience na domácí fitness tiramisu
- vejce
- celozrnná špaldová mouka (nebo celozrnná pšeničná)
- přírodní sladidlo bez kalorií
- odtučněný tvaroh (ve vaničce)
- nízkotučný krémový sýr (např. Goldessa Light Lidl)
- voda
- instantní káva
- 100% kakao
Přesné gramáže surovin a kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. Stáhni si ji zde
Video, jak udělat fit tiramisu
Postup receptu – jak upéct zdravé tiramisu bez cukru
- Krémový sýr a tvaroh vytáhni 30 minut předem z lednici a nechej zahřát na pokojovou teplotu, aby šli lépe rozmixovat.
- Předehřej troubu na 170 °C.
- Ohřej vodu a udělej silnou kávu, kterou oslaď sladidlem a nechej vychladit.
- Odděl žloutky od bílků a žloutky vyšlehej se sladidlem do pěny pomocí ručního mixéru (1 – 2 minuty).
- Z bílku a špetky soli vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního mixéru nebo kuchyňského robota . Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
- Pak do sněhu zlehka vmíchej žloutky a pak prosátou celozrnnou mouku. Vznikne pololité těsto.
- Vystel plech o rozměru 38×26 cm pečícím papírem, těsto nalij na plech, rovnoměrně rozetři pomocí cukrářské špachtle a peč 15 minut na 170 °C.
- Mezitím smíchej tvaroh s krémovým sýrem a sladidlem a pomocí ručního mixéru vyšlehej dohladka. Ochutnej a případně přislaď.
- Nachystej si misku nebo nádobu o rozměru zhruba 28×15×10 cm a upečený korpus nakrájej podle tvaru misky na 3 stejně velké díly.
- Jeden díl dej na dno misky, pak polij cca jednou třetinou kávy, potři jednou třetinou tvarohového krému, pak polož další piškot a postup opakuj ještě 2×.
- Na závěr posypej kakaem přes jemné sítko a nechej vychladit v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Poznámky k receptu na fitness tiramisu
- Pokud chceš piškoty nižší, nalij těsto na větší plech.
- Místo litého piškotu můžeš použít i domácí celozrnné piškoty.
- Pokud chceš náplň chutnější, můžeš přidat ještě 1 – 2 žloutky, ale zvýšíš obsah tuku.
- Můžeš použít i mletou kávu, ale pak zceď soc přes kousek papírové utěrky a sítko.
- Uzpůsob množství kávy dle vlastního uvážení a chuti, stejně tak sílu kávy. Vody na polití korpusu může být potřeba méně, pokud dáš kávy hodně, může pak být tiramisu vodovější. Záleží na tloušťce korpusu.
- Pokud se ti nepodařilo tiramisu dostatečně osladit, oslaď si ho na talíři čekankovým sirupem.
Kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. Stáhni si ji zde
Komentáře