Ingredience na fitness tiramisu

Piškot

Náplň

Ostatní

Fit tiramisu - recept Bajola

Postup receptu

  1. Předehřej troubu na 170 °C.
  2. Odděl žloutky od bílků a žloutky dobře rozmíchej se sladidlem.
  3. Z bílku a špetky soli vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního mixéru nebo kuchyňského robota . Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
  4. Pak do sněhu zlehka vmíchej žloutky se sladidlem a pak celozrnnou mouku. Vznikne pololité těsto.
  5. Vystel plech o rozměru 38×26 cm pečícím papírem, těsto nalij na plech a peč 15 minut na 170 °C. Pokud chceš piškoty nižší, nalij těsto na větší plech. Místo litého piškotu můžeš použít i domácí celozrnné piškoty.
  6. Mezitím smíchej tvaroh s krémovým sýrem a sladidlem a pomocí ručního mixéru vyšlehej dohladka. Pokud chceš náplň chutnější, můžeš přidat ještě 1 – 2 žloutky, ale zvýšíš obsah tuku.
  7. Ohřej vodu a udělej silnou kávu, kterou nechej vychladit. Můžeš použít i mletou kávu, ale pak zceď soc přes kousek papírové utěrky a sítko.
  8. Nachystej si misku nebo nádobu o rozměru zhruba 30×15×10 cm, do které tiramisu naskládáš.
  9. Upečený korpus nakrájej podle tvaru misky na menší „piškoty“, já jsem rozkrájela na 3 díly. Jeden díl dej na dno misky, pak polij jednou třetinou kávy a potři jednou třetinou tvarohového krému, pak polož další piškot a postup opakuj ještě 2 ×.
  10. Na závěr posypej kakaem přes jemné sítko a nechej vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
  11. 🎄 VÁNOČNÍ AKCE 🎄 Nyní k tištěné kuchařce Fit bez diet e-kuchařka Fitness vánoční cukroví ZDARMA! Mlsej i na Vánoce bez výčitek 👉 Omrknout fit cukroví

Fit tiramisu - foto postupZdravé fit tiramisu - recept Bajola