Ingredience na domácí fitness tiramisu 

Přesné gramáže surovin a kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. Stáhni si ji zde

Fit tiramisu - recept Bajola

Video, jak udělat fit tiramisu

Postup receptu – jak upéct zdravé tiramisu bez cukru

  1. Krémový sýr a tvaroh vytáhni 30 minut předem z lednici a nechej zahřát na pokojovou teplotu, aby šli lépe rozmixovat.
  2. Předehřej troubu na 170 °C.
  3. Ohřej vodu a udělej silnou kávu, kterou oslaď sladidlem a nechej vychladit.
  4. Odděl žloutky od bílků a žloutky vyšlehej se sladidlem do pěny pomocí ručního mixéru (1 – 2 minuty).
  5. Z bílku a špetky soli vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního mixéru nebo kuchyňského robota . Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
  6. Pak do sněhu zlehka vmíchej žloutky a pak prosátou celozrnnou mouku. Vznikne pololité těsto.
  7. Vystel plech o rozměru 38×26 cm pečícím papírem, těsto nalij na plech, rovnoměrně rozetři pomocí cukrářské špachtle a peč 15 minut na 170 °C.
  8. Mezitím smíchej tvaroh s krémovým sýrem a sladidlem a pomocí ručního mixéru vyšlehej dohladka. Ochutnej a případně přislaď.
  9. Nachystej si misku nebo nádobu o rozměru zhruba 28×15×10 cm a upečený korpus nakrájej podle tvaru misky na 3 stejně velké díly.
  10. Jeden díl dej na dno misky, pak polij cca jednou třetinou kávy, potři jednou třetinou tvarohového krému, pak polož další piškot a postup opakuj ještě 2×.
  11. Na závěr posypej kakaem přes jemné sítko a nechej vychladit v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
  12. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Fit tiramisu - foto postupZdravé fit tiramisu - recept Bajola

Poznámky k receptu na fitness tiramisu

  • Pokud chceš piškoty nižší, nalij těsto na větší plech.
  • Místo litého piškotu můžeš použít i domácí celozrnné piškoty.
  • Pokud chceš náplň chutnější, můžeš přidat ještě 1 – 2 žloutky, ale zvýšíš obsah tuku.
  • Můžeš použít i mletou kávu, ale pak zceď soc přes kousek papírové utěrky a sítko.
  • Uzpůsob množství kávy dle vlastního uvážení a chuti, stejně tak sílu kávy. Vody na polití korpusu může být potřeba méně, pokud dáš kávy hodně, může pak být tiramisu vodovější. Záleží na tloušťce korpusu. 
  • Pokud se ti nepodařilo tiramisu dostatečně osladit, oslaď si ho na talíři čekankovým sirupem.

Kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. Stáhni si ji zde