Ingredience na fitness tiramisu
Piškot
- 6 vajec (300 g)
- 120 g celozrnné špaldové mouky (nebo celozrnné pšeničné)
- přírodní sladidlo bez kalorií (40 g)
Náplň
- 600 g nízkotučného tvarohu
- 300 g nízkotučného krémového sýru (např. Goldessa Light – Lidl)
- přírodní sladidlo bez kalorií (40 g)
Ostatní
- 3 lžičky instantní kávy
- 150 ml vody
- 1/2 lžičky holandské kakao (5 g)
- přírodní sladidlo bez kalorií (40 g)

Postup receptu
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Oddělte žloutky od bílků a žloutky dobře rozmíchejte se sladidlem.
- Z bílku a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního mixéru nebo kuchyňského robota . Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdete zde.
- Pak do sněhu zlehka vmíchejte žloutky se sladidlem a pak celozrnnou mouku.Vznikne pololité těsto.
- Vystelte plech o rozměru 41 × 26 cm pečícím papírem, těsto nalijte na plech a pečte 15 minut na 170 °C. Pokud chcete piškoty nižší, nalijte těsto na větší plech. Místo litého piškotu můžete použít i domácí celozrnné piškoty.
- Mezitím smíchejte tvaroh s krémovým sýrem a sladidlem a pomocí ručního mixéru vyšlehejte dohladka. Pokud chcete náplň chutnější, můžete přidat ještě 1 – 2 žloutky, ale zvýšíte obsah tuku.
- Ohřejte vodu a udělejte silnou kávu, kterou nechejte vychladit. Můžete použít i mletou kávu, ale pak zceďte soc přes kousek papírové utěrky a sítko.
- Nachystejte si misku nebo nádobu o rozměru zhruba 30 × 15 cm, do které tiramisu naskládáte.
- Upečený korpus nakrájejte podle tvaru misky na menší „piškoty“, já jsem rozkrájela na 3 díly. Jeden díl dejte na dno misky, pak polijte jednou třetinou kávy a potřete jednou třetinou tvarohového krému, pak položte další piškot a postup opakujte ještě 2 ×.
- Na závěr posypejte kakaem přes jemné sítko a nechejte vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
- Nezapomeňte se zapojit do soutěže.
Přidat komentář