Ingredience na fit jablečný závin
Těsto
- 240 g celozrnné žitné mouky a 10 g na podsypání
- 150 g bílého jogurtu (nebo 120 ml kefíru a 50 g tvarohu)
- 1 vejce (50 g)
Náplň
- 500 g nastrouhaných jablek
- 2 lžičky skořice (10 g)

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit
Postup receptu
- Jablka zbavte jádřinců, umyjte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte skořici a podle chuti případně doslaďte sladidlem bez kalorií. Do jablek můžete také vmíchat rozinky nebo jiné sušené ovoce namočené v rumu.
- Rozehřejte troubu na 170 °C.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně vyhnětejte v těsto ideálně v kuchyňském robotovi s hnětací vidlicí.
- Těsto rozdělte na poloviny a každou polovinu rozválejte do čtvercového tvaru, podsypávejte moukou.
- Jablka rozdělte na poloviny a naneste na těsto rovnoměrně téměř až do okrajů.
- Těsto sviňte, okraje přehněte, přemístěte na pečícím papírem vystlaný plech a mírně přimáčkněte. Krátký video návod, jak smotat závin, mám na YouTube.
- Pečte 20 – 30 minut 170 °C, hlídejte, ať se těsto nespálí.
- Podávejte přelité čekankovým sirupem a posypané ořechy. Návod, jak nalouskat ořechy bez louskáčku
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez přízdob.
Komentáře