Ingredience na fit jogurtové vafle
Těsto na vafle
- 60 g bílého jogurtu (např. Selský Pilos 3,5 %)
- 1 vejce (50 g)
- 15 g ovesné mouky vanilkové
- 15 g proteinového prášku vanilkového (příp. ovesné mouky vanilkové, ale pak nebude ve vaflích dost bílkovin)
- kokosový olej na vytření vaflovače (2 g)
Náplň vaflí – příklady
- ovoce dle vlastní chuti (např. banán, kiwi, jahody, maliny, granátové jablko, hrušky, kaki, hrozny)
- strouhaný kokos
- mleté lněné semínko
- ořechy (vlašské, lískové, mandle)
- goji
- arašídové máslo
- proteinová čokoláda
- čekankový sirup

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit
Postup receptu
- Rozehřejte vaflovač. Doporučuju např. tento – obyčejný se sytě černým povrchem. Z mojí zkušenosti různé designové vaflovače jsou úplně naprd, protože se na ně těsto připíká. Dole na fotce je detailní foto povrchu, jaký doporučuju a jaký nedoporučuju.
- Pořádně smíchejte všechny ingredience na těsto v plastové odměrce, ze které se těsto dobře nalívá. Konzistence těsta na vafle je jiná než těsta na palačinky. Těsto musí být hustější, při nalévání teče pomalu. Konzistenci těsta si případně poštelujte přidáním více mouky nebo přidáním trošku vody, záleží totiž na velikosti vejce a řídkosti jogurtu.
- Vaflovač vytřete kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky a nalijte do něj veškeré těsto, které případně rozprostřete pomocí lžíce po celé ploše plotýnek vaflovače.
- Pečte cca 5 minut dle výkonu vaflovače, postupně kontrolujte konzistenci omakem. Pokud vafle budete péct moc dlouho, protein způsobí ztvrdnutí. Vafle musí být měkké, ale propečené.
- Na vafle naskládejte ingredience dle vlastní chuti. Ovoce můžete i rozmixovat na pyré. Doporučuju polít čekankovým sirupem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na vafle bez náplně.
- Mrkněte se i na další druhy fit vaflí, které mám na webu, např. tvarohové, z podmáslí, z cottage sýru, kefírové, z červené řepy, dýňové, batátové nebo mrkvové. Stačí do horního hledání zadat „vafle“.
- Nezapomeňte se zapojit do soutěže.
Přidat komentář