Ingredience na fit šišky s mákem

Těsto

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 1 vejce (50 g)
  • 300 g ovesné mouky vanilkové (příp. jiné celozrnné mouky)
  • špetka soli
Fit šišky s mákem recept Bajola

Postup receptu

  1. Dejte vařit vodu do velkého hrnce.
  2. Smíchejte tvaroh, vejce, špetku soli, přidejte mouku a vypracujte těsto. Podle konzistence tvarohu budete možná potřebovat trochu jiné množství mouky, proto mouku přidávejte postupně. Výsledné těsto by se nemělo téměř vůbec lepit. Doporučuju použít ovesnou mouku vanilkovou, která už je oslazená, a šulánky z ní mají mnohem lepší chuť.
  3. Těsto rozdělte na několik částí, z každé části odloupněte trošku těsta, vyválejte z něj v dlaních kuličku a pak v dlaních ušoulejte šulánek. Tak vyválejte všechno těsto. Vznikne 70 – 75 ks. Šoulání je trochu věda, ale po pár šuláncích to chytnete do ruky a začne to odsýpat. Jednodušší možnost je ušoulat několik dlouhých šulánků a ty pak rozkrájet na menší kousky, ale pak budete mít válcovitý tvar.
  4. Připravené šulánky dejte do vroucí vody a vařte 3 – 5 minut, dokud nevyplavou.
  5. Hotové šulánky posypejte mákem, polijte troškou másla či kokosového oleje a posypejte práškovým sladidlem bez kalorií. Jezte je teplé, studené nejsou dobré.
  6. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez máku a másla. V redukci s obojím šetřete.

Zdravé šulánky s mákem - foto postupFitness šišky s mákem - recept Bajola

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku na nákup u MyProtein a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži