Ingredience

Těsto

  • 6 vajec (jeden žloutek si schovejte do náplně)
  • 75 g ovesné mouky čokoládové
  • 2 lžíce kakaa holandského typu (10 g)
  • ½ kypřícího prášku do pečiva (5 g)
  • špetka soli

Náplň

Postup receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky soli ušlehejte sníh pomocí ručního mixéru. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
  3. Smíchejte všechny ingredience na těsto a na závěr vmíchejte sníh.
  4. Na menší plech o rozměru 20 × 20 cm vystlaný pečícím papírem nalijte těsto a pečte 10 minut.
  5. Smíchejte ingredience na náplň.
  6. Upečené těsto nechte vychladnout a poté ho rozřízněte horizontálně na poloviny.
  7. Potřete krémem polovinu upečeného plátu a druhou půlkou přiklopte.
  8. Nechte uležet v lednici několik hodin.