Ingredience

Těsto

  • 6 vajec (jeden žloutek si schovej do náplně)
  • 75 g ovesné mouky čokoládové
  • 2 lžíce kakaa holandského typu (10 g)
  • ½ kypřícího prášku do pečiva (5 g)
  • špetka soli

Náplň

Postup receptu

  1. Rozehřej troubu na 180 °C.
  2. Oddě žloutky od bílků a z bílků a špetky soli ušlehej sníh pomocí ručního mixéru. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
  3. Smíchej všechny ingredience na těsto a na závěr vmíchej sníh.
  4. Na menší plech o rozměru 20 × 20 cm vystlaný pečícím papírem nalij těsto a peč 10 minut.
  5. Smíchej ingredience na náplň.
  6. Upečené těsto nechej vychladnout a poté ho rozřízni horizontálně na poloviny.
  7. Potři krémem polovinu upečeného plátu a druhou půlkou přiklop.
  8. Nech uležet v lednici několik hodin.
  9. Chceš více čokoládových receptů nejen na hubnutí? 🍫 Najdeš je v mojí nové e-kuchařce Fitness čokoholik 👉 Stáhnout ukázku