Ingredience na fit velikonoční nádivku
- 600 g kuřecích prs
- 200 g celozrnného toastového chleba
- 3 vejce
- 100 g mrkve
- 200 g mraženého hrášku (může být i s mrkví)
- 200 ml nízkotučného mléka
- 150 g bílého jogurtu 3 %
- 200 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. (např. Eidam nebo mozarella)
- 3 velké stroužky česneku (15 g)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře

Postup receptu
- Hrášek nechejte rozmrazit.
- Kuřecí maso očistěte od případného tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky. Toastový chleba nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a prolisujte. Mrkev zbavte slupky a rozmixujte najemno v mixéru se sekáčkem.
- Troubu rozehřejte na 170 °C.
- Bílky oddělte od žloutků, přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdete zde.
- Všechny ingredience smíchejte ve velké míse, sníh vmíchejte jako poslední.
- Hmotu nalijte do hranaté formy ideálně o rozměru 23 × 23 cm a pečte 30 – 60 minut na 170 °C dozlatova. Čas pečení záleží na tom, do jak velké formy zdravou velikonoční nádivku dáte, tj. jak bude vrstva vysoká.
Přidat komentář