​Ingredience na zdravé tuňákové prsty

Těsto

  • 185 g košťálů z brokolice
  • 142 g tuňáka ve vlastní šťávě (80 g zbaveného šťávy)
  • 1 ks vejce S (40 g)
  • 70 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. (např. eidam nebo mozzarella light)
  • 50 g sterilované nebo mražené kukuřice
  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžička soli (5 g)
  • trošku pepře

Ostatní

Fitness tuňákové prsty - recept Bajola

​Postup receptu na fitness tuňákové prsty

  1. Košťály z brokolice umyj, nakrájej na menší kousky a rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem.
  2. Tuňáka dobře vymačkej přes sítko, stejně tak kukuřici, pokud byla zmražená a je vodnatá.
  3. Všechny ingredience na těsto smíchej a dobře propracuj v kompaktní mírně lepivé těsto. Mouku přidávej do těsta postupně, může ji být potřeba méně i více. Nedávej ale mouky zbytečně moc, prsty by pak byly zbytečně tuhé.
  4. Z těsta vytvaruj cca 12 šulánků, které obal ve strouhance.
  5. Horkovzdušnou fritézu vystříkej troškou oleje ve spreji, naskládej do ní obalené prsty, znovu postříkej troškou oleje a smaž 15 – 20 minut na 180 °C. Průběžně kontroluj.
  6. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  7. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Tuňákové rybí prsty do horkovzdušné fritézyFit tuňákové prsty - recept BajolaZdravé rybí prsty z horkovzdušné fritézy

Poznámky k receptu na fit tuňákové prsty

  • Pokud chceš snížit množství kalorií, můžeš kukuřici vynechat.
  • Místo tvaru prstů, můžeš zkusit i kuličky nebo placky.
  • Pokud nemáš celozrnnou nebo kukuřičnou strouhanku, rozemel cornflakes v mixéru se sekáčkem.
  • Prsty můžeš případně upéct i v troubě, ale bude to asi trvat o něco déle a nebudou chutnat stejně jako z horkovzdušné fritézy.
  • Doporučuju servírovat s troškou domácí fitness tatarské omáčky. Recept najdeš v kuchařce Fit bez diet.
  • Nejlepší jsou hned po usmažení. Pokud je hned nespotřebuješ, vždy je před konzumací znovu ohřej v horkovzdušné fritéze cca 3 – 5 minut na 160 °C, je tam na to speciální funkce (reheat). Budou zase chutnat skoro jako čerstvé.
  • Nutriční hodnoty jsou uvedené na eidam 30% a kukuřičné lupínky, bez omáčky.