Ingredience
Těsto
- 300 ml nízkotučného mléka
- 3 vejce (100 g)
- 130 g ovesné mouky vanilkové
- 50 g proteinového prášku vanilkového
- řepkový olej na vytření pánve (7 ml)
Jablečná náplň
- 1 kg jablek (750 g očištěných)
- 2 lžičky skořice (10 g)
Tvarohová náplň
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 2 vejce (100 g)
- sladidlo bez kalorií
- špetka soli

Postup
- Jablka zbavte slupky, nastrouhejte na struhadle a přidejte skořici.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto a rozmixujte v mixéru. Konzistence by měla být spíše tekutější, ale ne řídká jak voda. Pokud je těsto příliš husté, přilijte více mléka. Pokud řídké, přidejte více mouky.
- Pánev rozehřejte a vystříkejte řepkovým olejem. Používám dávkovač na olej.
- Nalijte na ni 1 naběračku těsta a pečte cca 2 minuty z každé strany. Vznikne 7 palačinek.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Šest palačinek naplňte jablečnou směsí a zamotejte.
- Připravte si silikonovou formu o průměru 23 cm, naspod dejte sedmou nenaplněnou palačinku a na ni naskládejte od obvodu do středu zamotané palačinky. Tu uprostřed jsem překrojila napůl.
- Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh pomocí ručního šlehače. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdete zde.
- Žloutky smíchejte s tvarohem a lehce vmíchejte sníh. Ochutnejte a podle chuti přislaďte.
- Směsí potřete vrch palačinek a pečte 20 minut na 180 °C.
- Servírovat můžete polité čekankovým sirupem nebo teplým fitness vanilkovým pudingem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez sirupu a pudingu.


Komentáře