Ingredience

Korpus

  • 40 g bílého jogurtu
  • 150 ml kefírového mléka
  • 1 vejce
  • 40 g ovesné mouky vanilkové (nebo 15 g ovesné mouky vanilkové a 25 g vanilkového proteinu)
  • 40 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička skořice (2 g)

Dýňová vrstva

  • 300 g dýňového pyré
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžička skořice (2 g)
  • 1 lžička rumového aroma (3 ml)
  • sladidlo bez kalorií, např. sukralóza

Ostatní

Postup

  1. Rozehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Nejdříve připravte korpus smícháním všech ingrediencí.
  3. Těsto nalijte do formy ideálně na biskupský chlebíček (velikost 12 × 26 × 7,5 cm). Pro jistotu ji vymažte kokosovým olejem, ať pak chlebíček jednoduše vyklopíte.
  4. Pečte 10 minut.
  5. Mezitím připravte dýňovou vrstvu smícháním všech ingrediencí.
  6. Vzniklou hmotu ochutnejte, jestli je dostatečně sladká, případně doslaďte.
  7. Hmotu nalijte na předpečený korpus a pečte dalších 30 minut.
  8. Nechejte zchládnout, nožem přejeďte kolem okrajů formy, aby se případné připečené těsto odlepilo od formy, a pak vyklopte.

Poznámky

  • Dýňové pyré je třeba si připravit předem. Na typu dýně příliš nezáleží, zatím jsem ho zkoušela ze špagetové a z Hokaidó.
  • Rumové aroma lze nahradit i jiným, např. mandlovým nebo vanilkovým, ale právě rumové aroma tomu dodává skvělou chuť.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)