Ingredience na dýňový chlebíček

Korpus

Dýňová vrstva

Ostatní

Fit dýňový chlebíček recept Bajola

Postup receptu

  1. Dýňové pyré je třeba si připravit předem podle tohoto návodu. Na typu dýně příliš nezáleží, zatím jsem ho zkoušela ze špagetové a z Hokaidó. Z Hokaidó vznikne lepší barva.
  2. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  3. Nejdříve připravte korpus smícháním všech ingrediencí. Těsto nalijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 12 × 26 × 7,5 cm, ideálně silikonové. Pro jistotu ji vymažte kokosovým olejem, ať pak chlebíček jednoduše vyklopíte.
  4. Pečte 10 minut na 180 °C.
  5. Mezitím připravte dýňovou vrstvu smícháním všech ingrediencí. Vzniklou hmotu ochutnejte, jestli je dostatečně sladká, případně doslaďte. Rumové aroma lze nahradit i jiným, např. mandlovým nebo vanilkovým, ale právě rumové aroma dodává tomuto dýňovému dezertu skvělou chuť.
  6. Hmotu nalijte na předpečený korpus a pečte dalších 30 minut na 180 °C.
  7. Nechejte zchládnout, nožem přejeďte kolem okrajů formy, aby se případné připečené těsto odlepilo od formy, a pak vyklopte na talíř a otočte pomocí přiklopení dřevěného prkénka.
  8. Nakonec můžete ozdobit polevou. Přesný návod na různé typy fitness polev najdete v mém e-booku Fitness domácí cukrárna.
  9. Nutriční hodnoty jsou uvedené na verzi bez proteinu a bez čokolády.
  10. Celý chlebíček má hmotnost 930 g, jedna porce 115 g.

Fit dýňový chlebíček - foto postup receptuZdravý dýňový chlebíček recept Bajola