Ingredience na fitness dýňový chlebíček bez cukru

Korpus

Dýňová vrstva

Ostatní

Fit dýňový chlebíček recept Bajola

Postup receptu – jak upéct zdravý dýňový chlebíček s čokoládou

  1. Dýňové pyré je třeba si připravit předem podle tohoto návodu. Na typu dýně příliš nezáleží, zatím jsem ho zkoušela ze špagetové a z Hokaidó. Z Hokaidó vznikne lepší barva.
  2. Rozehřej troubu na 180 °C.
  3. Nejdříve připrav korpus smícháním všech ingrediencí. Těsto nalij do formy na chleba o velikosti 12 × 26 × 7,5 cm, ideálně silikonové. Pro jistotu ji vymaž kokosovým olejem, ať pak chlebíček jednoduše vyklopíš.
  4. Peč 10 minut na 180 °C.
  5. Mezitím připrav dýňovou vrstvu smícháním všech ingrediencí. Vzniklou hmotu ochutnej, jestli je dostatečně sladká, případně doslaď. Rumové aroma lze nahradit i jiným, např. mandlovým nebo vanilkovým, ale právě rumové aroma dodává tomuto dýňovému dezertu skvělou chuť.
  6. Hmotu nalij na předpečený korpus a peč dalších 30 minut na 180 °C.
  7. Nechej vychladnout, nožem přejeď kolem okrajů formy, aby se případné připečené těsto odlepilo od formy, a pak vyklop na talíř a otoč pomocí přiklopení dřevěného prkénka.
  8. Nakonec můžeš ozdobit čokoládovou polevou bez cukru. Přesný návod na různé typy fitness polev najdeš v mé e-kuchařce Fitness domácí cukrárna.
  9. Nutriční hodnoty jsou uvedené na verzi bez proteinu a bez čokolády.
  10. Celý chlebíček má hmotnost 930 g, jedna porce 115 g.
  11. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Fit dýňový chlebíček - foto postup receptuZdravý dýňový chlebíček recept Bajola