Ingredience

  • 700 g hovězí kližky libové
  • 1 rajče (100 g) nebo pasírovaná rajčata
  • 1 cibule (100 g)
  • 2 stroužky česneku (20 g)
  • 1 lžička drceného kmínu (5 g)
  • 1 lžíce majoránky (5 g)
  • 2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé (10 g)
  • 2 lžičky soli (10 g)
  • 2 ks bobkového listu
  • 8 kuliček černého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 250 ml vody
Fitness guláš z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky. Pokud chcete guláš chutnější, před vařením maso zprudka opečte na trošce řepkového oleje. Zatažení masa můžete provést i v pomalém hrnci, pokud máte typ, který jde dát na plotnu.
  2. Cibuli umyjte a rozpulte. Česnek oloupejte. Rajče umyjte a nakrájejte nadrobno.
  3. Bobkový list, nové koření a černý pepř dejte do sítka na koření.
  4. Všechny ingredience kromě česneku dejte do pomalého hrnce a zalijte vodou. Pokud budete dělat dvojitou dávku, vody dejte jenom o něco málo více vody, nikoliv dvojnásobné množství. Guláš by byl moc řídký a vodový.
  5. Pomalte 4 hodiny na stupeň Low, poté maso ochutnejte a pokud ještě není krásně měkké, pomalte další hodinu.
  6. 15 minut před koncem vaření vytáhněte sítko s kořením a cibuli a přidejte prolisovaný česnek.
  7.  Pokud chcete guláš hustější, můžete zahustit celozrnnou žitnou mouku rozmíchanou v trošce vody. Pokud se udělají hrudky, rozmixujte v mixéru. Pokud se naopak odpařilo hodně vody, guláš zřeďte přilitím další vody.
  8. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo fitness karlovarským knedlíkem.
  9. Guláš můžete i zmrazit.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)