Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g dýně (použila jsem máslovou, ale Hokaidó bude vhodnější)
- 150 ml vody
- ½ cibule bez slupky (60 g)
- 1 mrkev (70 g)
- 1 petržel (60 g)
- ½ celeru (60 g)
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř

Postup
- Mrkve, petržel, celer a dýni zbavte slupky a nakrájejte na malé kostičky. Pokud použijete dýni Hokaidó, stačí ji umýt, nemusíte loupat.
- Všechny ingredience kromě muškátového oříšku naskládejte do pomalého hrnce a zalijte vodou.
- Pomalte přiklopené 4 hodiny na stupeň Low, případně 2 hodiny na stupeň High.
- Po uvaření vytáhněte cibuli a směs nahrubo rozmixujte ponorným mixérem.
- Dle chuti přisolte a připepřete a přidejte muškátový oříšek.
- Podávejte s celozrnnými špagetami a nastrouhanými tvarůžkami.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a tvarůžek.
Komentáře