Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g dýně (použila jsem máslovou, ale Hokaidó bude vhodnější)
  • 150 ml vody
  • ½ cibule bez slupky (60 g)
  • 1 mrkev (70 g)
  • 1 petržel (60 g)
  • ½ celeru (60 g)
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř
Fitness dýňová omáčka ala Bolognese z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Mrkve, petržel, celer a dýni zbavte slupky a nakrájejte na malé kostičky. Pokud použijete dýni Hokaidó, stačí ji umýt, nemusíte loupat.
  2. Všechny ingredience kromě muškátového oříšku naskládejte do pomalého hrnce a zalijte vodou.
  3. Pomalte přiklopené 4 hodiny na stupeň Low, případně 2 hodiny na stupeň High.
  4. Po uvaření vytáhněte cibuli a směs nahrubo rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Dle chuti přisolte a připepřete a přidejte muškátový oříšek.
  6. Podávejte s celozrnnými špagetami a nastrouhanými tvarůžkami.
  7. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a tvarůžek.