Ingredience na fit jablečný kremšnit

Těsto

Krém

Fit jablečný řez kremšnit - recept Bajola

Postup receptu

  1. Tvaroh vytáhni z lednice a nechej ho ohřát na pokojovou teplotu.
  2. Jablka oloupej a nastrouhej nahrubo na struhadle nebo v mixéru se sekáčkem.
  3. Rozehřej troubu na 180 °C.
  4. 300 g nastrouhaných jablek dej stranou a smíchej se skořicí.
  5. Zbylá jablka smíchej s vejci, zvlášť smíchej mouku s práškem do pečiva a pak vše dohromady.
  6. Směs nalij do hranaté formy o rozměru 19 × 28 cm vyložené pečícím papírem a peč 10 minut na 180 °C.
  7. Pak plech vytáhni z trouby, na korpus dej směs jablek se skořicí a peč dalších 10 minut na 180 °C.
  8. Mezitím uvař puding – smíchej mléko s vodou, třetinu odděl a vmíchej do ní puding. Zbylé dvě třetiny přiveď v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlij směs s pudingem. Chvíli povař, odstav z ohně, oslaď sladidlem a vmíchej tvaroh.
  9. Hotový pudingový krém hned nalij na upečený základ, nechej vychladnout a dej ztuhnout do lednice.
  10. Před podáváním můžeš ještě posypat skořicí.
  11. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.

Jablečný řez kremšnit - foto postup receptuZdravý jablečný kremšnit řez - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Pokud chceš krémovou vrstvu nižší, dej jen polovinu tvarohu, viz foto níže.
  • Barvu spodní části ovlivňuje typ jablek, doporučuju Idared.
  • Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně i čokoládový puding.
  • Mrkni taky na můj e-book Fitness domácí cukrárna a upeč si tradiční české zákusky z cukrárny, které ti nepřidají ani gram navíc!
Fitness jablečný kremšnit zdravý recept Bajola

Související produkty