Ingredience na fit jablečný kremšnit
Těsto
- 1 kg jablek
- 2 lžičky skořice (10 g)
- 2 vejce
- 110 g ovesné mouky vanilkové (nebo 80 g ovesné mouky vanilkové a 30 g proteinového prášku vanilkového)
- ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (6 g)
Krém
- 300 ml nízkotučného mléka
- 200 ml vody
- 1 vanilkový puding bez cukru (45 g)
- 250 g nízkotučného tvarohu
- sladidlo bez kalorií (1 odměrečka)

Postup receptu
- Tvaroh vytáhni z lednice a nechej ho ohřát na pokojovou teplotu.
- Jablka oloupej a nastrouhej nahrubo na struhadle nebo v mixéru se sekáčkem.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- 300 g nastrouhaných jablek dej stranou a smíchej se skořicí.
- Zbylá jablka smíchej s vejci, zvlášť smíchej mouku s práškem do pečiva a pak vše dohromady.
- Směs nalij do hranaté formy o rozměru 19 × 28 cm vyložené pečícím papírem a peč 10 minut na 180 °C.
- Pak plech vytáhni z trouby, na korpus dej směs jablek se skořicí a peč dalších 10 minut na 180 °C.
- Mezitím uvař puding – smíchej mléko s vodou, třetinu odděl a vmíchej do ní puding. Zbylé dvě třetiny přiveď v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlij směs s pudingem. Chvíli povař, odstav z ohně, oslaď sladidlem a vmíchej tvaroh.
- Hotový pudingový krém hned nalij na upečený základ, nechej vychladnout a dej ztuhnout do lednice.
- Před podáváním můžeš ještě posypat skořicí.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.

Fitness domácí cukrárna
Stáhni si ukázku e-kuchařky zdarma!

Poznámky k receptu
- Pokud chceš krémovou vrstvu nižší, dej jen polovinu tvarohu, viz foto níže.
- Barvu spodní části ovlivňuje typ jablek, doporučuju Idared.
- Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně i čokoládový puding.
- 💚 Chceš jídelníčky na hubnutí z mých receptů? Najdeš je v mojí tištěné kuchařce 👉 Stáhnout ukázku
Komentáře
Mockrát děkuji za skvělý recept 🙏, všechny ingredience jsem si objednala a včera udělala jako víkendový zákusek. Opravdu nebe v puse. 🥰
Děkuji za úžasný recept. Všem chutná. Je výborný, lehký, osvěžující.