Ingredience na fit jablečný kremšnit

Těsto

Krém

Fit jablečný řez kremšnit - recept Bajola

Postup receptu

  1. Tvaroh vytáhněte z lednice a nechejte ho ohřát na pokojovou teplotu.
  2. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo v mixéru se sekáčkem.
  3. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  4. 300 g nastrouhaných jablek dejte stranou a smíchejte se skořicí.
  5. Zbylá jablka smíchejte s vejci, zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a pak vše dohromady.
  6. Směs nalijte do hranaté formy o rozměru 19 × 28 cm vyložené pečícím papírem a pečte 10 minut na 180 °C.
  7. Pak plech vytáhněte z trouby, na korpus dejte směs jablek se skořicí a pečte dalších 10 minut na 180 °C.
  8. Mezitím uvařte puding – smíchejte mléko s vodou, třetinu oddělte a vmíchejte do ní puding. Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem. Chvíli povařte, odstavte z ohně, oslaďte sladidlem a vmíchejte tvaroh.
  9. Hotový pudingový krém hned nalijte na upečený základ, nechejte vychladnout a dejte ztuhnout do lednice.
  10. Před podáváním můžete ještě posypat skořicí.
Fitness jablečný kremšnit zdravý recept Bajola

Verze s 1/2 tvarohu a jiným typem jablek

Poznámky

  • Pokud chcete krémovou vrstvu nižsí, dejte jen polovinu tvarohu, viz obrázek vpravo.
  • Barvu spodní části ovlivňuje typ jablek, doporučuju Idared.
  • Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně i čokoládový puding.

Jablečný řez kremšnit - foto postup receptuZdravý jablečný kremšnit řez - recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)