Ingredience

  • 1,5 kg hovězí zadní libové
  • 200 ml přírodní sójové omáčky
  • 200 ml hovězího vývaru (příp. vody)
  • 2 mrkve (150 g)
  • 1 cibule (100 g)
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 300 g brokolice
  • sůl
  • sezamové semínko
Fitness trhané hovězí s brokolicí pomalý hrnec - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli oloupejte a rozpulte. Česnek oloupejte. Mrkev zbavte slupky a rozpulte. Brokolici umyjte a rozlámejte na menší části.
  3. Bobkový list, nové koření a černý pepř dejte do sítka na koření.
  4. Všechny ingredience kromě česneku dejte do pomalého hrnce a zalijte sójovou omáčkou a vývarem.
  5. Pomalte 8 hodin na stupeň Low, 2 hodiny před koncem odstraňte mrkev, cibuli a sítko s kořením a přidejte brokolici. Půl hodiny před koncem pak prolisovaný česnek.
  6. Pokud je výpek moc řídký, můžete zahustit celozrnnou moukou rozmíchanou v trošce vody. Já jsem nezahušťovala. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
  7. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru a můžete posypat sezamovým semínkem.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a sezamového semínka.
Fitness trhané hovězí s brokolicí pomalý hrnec - zdravý recept Bajola