Ingredience

  • 250 g černých fazolí (příp. červených nebo pinto)
  • 1 l vody
  • 1 slepičí bujón (10 g)
  • ½ cibule (50 g)
  • 1 lžička drceného kmínu (3 g)
  • 2 stroužky česneku (30 g)
  • sůl, pepř
  • 125 g mozarelly light
Fitness fazolové frijoles z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Fazole předem namočte ve studené vodě přes noc. Druhý den slijte vodu a propláchněte je.
  2. Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli rozpulte a česnek prolisujte.
  3. Všechny ingredience kromě soli, pepře a mozarelly naskládejte do pomalého hrnce a zalijte vodou.
  4. Vařte přiklopené 6 hodin na stupeň Low. V průběhu kontrolujte, zda je v hrnci dost vody tak, aby fazole byly všechny ponořené.
  5. Po dovaření by fazole měly být měkké a vylézat ze slupky.
  6. Vyjměte cibuli a směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Pokud je potřeba, zřeďte vodou. Měly by jít mixovat, ale neměly by být příliš tekuté.
  7. Dle chuti přisolte a připepřete a vmíchejte nastrouhanou mozarellu.
  8. Pokud neřešíte tuky, můžete přidat olivový olej pro zjemnění.
  9. Podávejte jako náplň do tortilly, případně s rýží uvařenou v rýžovaru. Můžete také použít jako pomazánku na pečivo nebo jednohubky.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)