Ingredience na fit fazolové frijoles
- 250 g černých fazolí (příp. červených nebo pinto)
- 1 l vody
- 1 zdravý slepičí bujón (10 g)
- ½ cibule (50 g)
- 1 lžička drceného kmínu (3 g)
- 2 stroužky česneku (30 g)
- sůl, pepř
- 125 g mozarelly light

Postup receptu
- Fazole předem namočte ve studené vodě přes noc. Druhý den slijte vodu a propláchněte je.
- Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli rozpulte a česnek prolisujte.
- Všechny ingredience kromě soli, pepře a mozarelly naskládejte do pomalého hrnce a zalijte vodou.
- Vařte přiklopené 6 hodin na stupeň Low. V průběhu kontrolujte, zda je v hrnci dost vody tak, aby fazole byly všechny ponořené.
- Po dovaření by fazole měly být měkké a vylézat ze slupky.
- Vyjměte cibuli a směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Pokud je potřeba, zřeďte vodou. Měly by jít mixovat, ale neměly by být příliš tekuté.
- Dle chuti přisolte a připepřete a vmíchejte nastrouhanou mozarellu.
- Pokud neřešíte tuky, můžete přidat olivový olej pro zjemnění.
- Podávejte jako náplň do tortilly, případně s rýží uvařenou v rýžovaru. Můžete také použít jako pomazánku na fitness pečivo nebo jednohubky.
Komentáře