Ingredience na zdravý kuřecí vývar z pomalého hrnce
- 350 g kuřecího skeletu
- 1 mrkev (100 g)
- 1 petržel (100 g)
- 1 cibule (70 g)
- ½ celeru (100 g)
- 2 bobkové listy
- 8 kuliček celého pepře
- 2 lžičky soli (8 g)
- 1,2 l vody
Postup, jak udělat fit domácí kuřecí vývar
- Kořenovou zeleninu oloupej, očistěi, umyj a nakrájej na kousky.
- Cibuli umyj a přepul.
- Pokud máš celé kuře, vyřež skelet a použij i případné odřezky masa zbavené tuku.
- Dej všechny ingredience do pomalého hrnce a zalij studenou vodou.
- Pomal přiklopené 6 hodin a stupeň Low, případně 3 hodiny na stupeň High.
- Pokud se na povrchu usadí v průběhu vaření nečistoty, sesbírej je naběračkou.
- Po uvaření vytáhni maso z hrnce a vývar přeceď přes jemný cedník. Pokud je vývar kalný, přeceď ještě přes plátýnko nebo plenku.
- Mrkev a petržel rozmačkej vidličkou nebo nakrájej, ostatní zeleninu vyhoď.
- Maso nakrájej na malé kousky.
- Část masa s mrkví a petrželí vrať zpátky do vývaru. Zbytek použij třeba na fitness rizoto.
- Dle chuti přisol a připepři.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Poznámky k receptu na zdravý kuřecí vývar
- Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
- Můžeš přidat polévkové semolinové nebo celozrnné těstoviny, případně jinou polévkovou vložku. Doporučuji uvařit zvlášť.
- Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. Nevím, kolik tuku se vyvaří do polévky. 🙂 Použij kdyžtak údaje z kalorických tabulek.
Komentáře