Ingredience na zdravý kuřecí vývar z pomalého hrnce

  • 350 g kuřecího skeletu
  • 1 mrkev (100 g)
  • 1 petržel (100 g)
  • 1 cibule (70 g)
  • ½ celeru (100 g)
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček celého pepře
  • 2 lžičky soli (8 g)
  • 1,2 l vody
Fitness kuřecí vývar z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup, jak udělat fit domácí kuřecí vývar

  1. Kořenovou zeleninu oloupej, očistěi, umyj a nakrájej na kousky.
  2. Cibuli umyj a přepul.
  3. Pokud máš celé kuře, vyřež skelet a použij i případné odřezky masa zbavené tuku.
  4. Dej všechny ingredience do pomalého hrnce a zalij studenou vodou.
  5. Pomal přiklopené 6 hodin a stupeň Low, případně 3 hodiny na stupeň High.
  6. Pokud se na povrchu usadí v průběhu vaření nečistoty, sesbírej je naběračkou.
  7. Po uvaření vytáhni maso z hrnce a vývar přeceď přes jemný cedník. Pokud je vývar kalný, přeceď ještě přes plátýnko nebo plenku.
  8. Mrkev a petržel rozmačkej vidličkou nebo nakrájej, ostatní zeleninu vyhoď.
  9. Maso nakrájej na malé kousky.
  10. Část masa s mrkví a petrželí vrať zpátky do vývaru. Zbytek použij třeba na fitness rizoto.
  11. Dle chuti přisol a připepři.
  12. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Poznámky k receptu na zdravý kuřecí vývar

  • Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
  • Můžeš přidat polévkové semolinové nebo celozrnné těstoviny, případně jinou polévkovou vložku. Doporučuji uvařit zvlášť.
  • Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. Nevím, kolik tuku se vyvaří do polévky. 🙂 Použij kdyžtak údaje z kalorických tabulek.