Ingredience
- 350 g kuřecího skeletu
- 1 mrkev (100 g)
- 1 petržel (100 g)
- 1 cibule (70 g)
- ½ celeru (100 g)
- 2 bobkové listy
- 8 kuliček celého pepře
- 2 lžičky soli (8 g)
- 1,2 l vody

Postup
- Kořenovou zeleninu oloupejte, očistěte, umyjte a nakrájejte na kousky.
- Cibuli umyjte a přepulte.
- Pokud máte celé kuře, vyřežte skelet a použijte i případné odřezky masa zbavené tuku.
- Dejte všechny ingredience do pomalého hrnce a zalijte studenou vodou.
- Pomalte přiklopené 6 hodin a stupeň Low, případně 3 hodiny na stupeň High.
- Pokud se na povrchu usadí v průběhu vaření nečistoty, sesbírejte je naběračkou.
- Po uvaření vytáhněte maso z hrnce a vývar přeceďte přes jemný cedník. Pokud je vývar kalný, přeceďte ještě přes plátýnko nebo plenku.
- Mrkev rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte, ostatní zeleninu vyhoďte.
- Maso nakrájejte na malé kousky.
- Část masa s mrkví vraťte zpátky do vývaru. Zbytek použijte třeba na fitness rizoto.
- Dle chuti přisolte a připepřete.
- Můžete přidat polévkové semolinové nebo celozrnné těstoviny, případně jinou polévkovou vložku. Doporučuji uvařit zvlášť.
- Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
- Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. Nevím, kolik tuku se vyvaří do polévky. 🙂 Použijte kdyžtak údaje z kalorických tabulek.
Komentáře