Ingredience na fit pardubický dýňový perník
Těsto
- 180 g dýňového pyré
- 3 vejce M (150 g)
- 150 g ovesné mouky čokoládové
- 90 g proteinový prášek čokoládový
- 45 g mandlí
- 10 g kypřícího prášku do perníku
Chceš ušetřit za ořechy, semínka a sušené ovoce? Kde koupit nejlevněji

Postup receptu
- Pokud chceš použít domácí chia marmeládu, je třeba ji připravit předem dle tohoto návodu.
- Předem je také potřeba připravit dýňové pyré podle tohoto návodu.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Mandle rozmixuj pomocí sekáčku a smíchej všechny ingredience na těsto.
- Vystel plech pečícím papírem a lžící na něj dej 10 stejně velkých hromádek, které lžící vytvaruj dokulata.
- Peč 10 minut na 180 °C.
- Nechej vychladnout a slep půlky marmeládou.
- Čokoládu a 30 ml mléka dej do mikrovlnné trouby a zahřívej na nízký výkon 10 – 30 sekund, dokud se nezačne čokoláda rozpouštět. Sleduj, ať se nespálí. Vytáhni, dobře promíchej a konzistenci případně dolaď přilitím dalšího mléka, aby čokoláda byla tak akorát hustá.
- Horní části perníků namoč do čokolády, ze zbytku můžeš ještě udělat šrafování a dej do lednice zcela ztuhnout a navlhnout.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez marmelády a polevy. Nutriční hodnoty na 1 ks s marmeládou bez cukru a polevou jsou: 373 kcal / 23 B / 32 S / 9 C / 15 T.
- Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměna tě nemine! ➡️ Chci pomoct
Komentáře