Ingredience na fit pardubický dýňový perník

Těsto

Náplň

Poleva

Zdravý dýňový perník - recept Bajola

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Postup receptu

  1. Pokud chceš použít domácí chia marmeládu, je třeba ji připravit předem dle tohoto návodu.
  2. Předem je také potřeba připravit dýňové pyré podle tohoto návodu.
  3. Rozehřej troubu na 180 °C.
  4. Mandle rozmixuj pomocí sekáčku a smíchej všechny ingredience na těsto.
  5. Vystel plech pečícím papírem a lžící na něj dej 10 stejně velkých hromádek, které lžící vytvaruj dokulata.
  6. Peč 10 minut na 180 °C.
  7. Nechej vychladnout a slep půlky marmeládou.
  8. Čokoládu a 30 ml mléka dej do mikrovlnné trouby a zahřívej na nízký výkon 10 – 30 sekund, dokud se nezačne čokoláda rozpouštět. Sleduj, ať se nespálí. Vytáhni, dobře promíchej a konzistenci případně dolaď přilitím dalšího mléka, aby čokoláda byla tak akorát hustá.
  9. Horní části perníků namoč do čokolády, ze zbytku můžeš ještě udělat šrafování a dej do lednice zcela ztuhnout a navlhnout.
  10. Nutriční hodnoty jsou uvedené na kupovanou marmeládu bez cukru.
  11. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Dýňový perník - foto postupFit dýňový perník - recept Bajola