Ingredience na fit pečivo bez mouky

  • 135 g nízkotučného tvarohu (ve vaničce)
  • 45 g krémového sýru light (např. K-Classic z Kauflandu)
  • 3 vejce M (150 g)
  • sůl (dle potřeby)
Zdravé lowcarb pečivo bez mouky - recept Bajola

Postup receptu

  1. Předehřej troubu na 200 °C a vystel plech pečícím papírem.
  2. Odděl bílky od žloutků a z bílků vyšlehej tuhý sníh. Sníh musí být vyšlehaný správně (návod, jak vyšlehat správně sníh z bílků).
  3. Smíchej tvaroh, krémový sýr a žloutky, dobře rozmíchej a pak opatrně vmíchej sníh. Směs ochutnej a kdyby nebyla dostatečně slaná, trošku přisol. Já jsem nesolila, ingredience byly už slané akorát.
  4. Lžící nabírej hotové těsto a dávej na plech vždy po 2 lžících na jedno místo. Dodržuj větší odstupy, protože těsto se při pečení mírně roztáhne. Vznikne 6 ks o průměru 10 cm.
  5. Peč dozlatova 15 – 30 minut podle výkonu trouby a hlídej, aby se těsto nespálilo.
  6. Můžeš jíst samotné nebo jako sendvič (mezi dvě poloviny dát salát, šunku, sýr, zeleninu apod.)
  7. Skladuj v lednici, kde vydrží cca týden.
  8. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  9. Pokud recept vyzkoušíš a pochlubíš se s ním na sociálních sítích, budu ráda za označení @bajolafitcz
  10. Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměním tě!

Lowcarb pečivo bez mouky oopsie bread foto postupFitness pečivo lowcarb bez mouky - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Do těsta můžeš přidat i bylinky dle chuti, např. pažitku, petrželku ap.
  • Každá trouba peče jinak. Pokud se ti nepodaří bochánky upéct správně, např. popraskají, vyzkoušej nižší teplotu.
  • Doporučuju v průběhu pečení i plech otočit, aby se zadní nepekly rychleji než přední.

Související produkty