Ingredience

Tvarohová verze

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 3 vejce (150 g)
  • špetka soli (opravdu jen špetka, jinak to bude přesolené)

Tvarohovosýrová verze

  • 50 g nízkotučného tvarohu
  • 30 g nízkotučného lučinového sýru (např. Goldesa light Lidl)
  • 2 vejce (100 g)
  • 3 g prášku do pečiva
  • špetka soli
Fitness tvarohové pečivo bez mouky cloudbread oopsie bread recept Bajola

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Pokud se to nepovedou, zkuste péct na víc stupňů, každá trouba peče jinak. Já mám plynovou.
  2. Oddělte bílky od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšlehejte pomocí ručního šlehače nebo robota tuhý sníh.
  3. Smíchejte tvaroh se žloutky a pak opatrně vmíchejte sníh. Můžete přidat i bylinky dle chuti.
  4. Vystelte plech pečícím papírem.
  5. Lžící nabírejte hotové těsto a dávejte na plech vždy po 2 lžících na jedno místo. Dodržujte větší odstupy, protože těsto se při pečení mírně roztáhne.
  6. Pečte 15 – 30 minut podle výkonu trouby a hlídejte, aby se těsto nespálilo.
  7. Vznikne 10 ks o průměru 10 cm.
  8. Můžete jíst samotné nebo jako sendvič (mezi dvě poloviny dát salát, šunku, sýr, zeleninu apod.)
  9. Skladujte v lednici, kde vydrží cca týden. Zřejmě půjdou i zmrazit, ale nezkoušela jsem.
  10. Nutriční hodnoty uvedeny na tvarohovou verzi.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)