Ingredience na fit pečivo bez mouky
Tvarohová verze
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 3 vejce (150 g)
- špetka soli (opravdu jen špetka, jinak to bude přesolené)
Tvarohovosýrová verze
- 50 g nízkotučného tvarohu
- 30 g nízkotučného lučinového sýru (např. Goldesa light Lidl)
- 2 vejce (100 g)
- 3 g prášku do pečiva
- špetka soli

Postup receptu
- Předehřejte troubu na 160 °C. Pokud se náhodou pečivo nepovede, zkuste péct na víc stupňů, každá trouba peče jinak. Já mám plynovou.
- Oddělte bílky od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšlehejte pomocí ručního šlehače nebo robota tuhý sníh. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdete zde.
- Smíchejte tvaroh se žloutky a pak opatrně vmíchejte sníh. Můžete přidat i bylinky dle chuti.
- Vystelte plech pečícím papírem.
- Lžící nabírejte hotové těsto a dávejte na plech vždy po 2 lžících na jedno místo. Dodržujte větší odstupy, protože těsto se při pečení mírně roztáhne.
- Pečte 15 – 30 minut na 160 °C podle výkonu trouby a hlídejte, aby se těsto nespálilo.
- Vznikne 10 ks o průměru 10 cm.
- Můžete jíst samotné nebo jako sendvič (mezi dvě poloviny dát salát, šunku, sýr, zeleninu apod.)
- Skladujte v lednici, kde vydrží cca týden. Zřejmě půjdou i zmrazit, ale nezkoušela jsem.
- Nutriční hodnoty uvedeny na tvarohovou verzi.
Komentáře