Ingredience

Těsto

Posýpka

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Fitness dýňové noky s mákem - recept Bajola

Postup

  1. Bramboru umyjte, uvařte ve vodě (cca 30 minut) a pak oloupejte.
  2. Smíchejte všechny ingredience na noky a vypracujte v nelepivé těsto pomocí kuchyňského robota. Pokud se těsto lepí, přidejte více mouky.
  3. Dejte vařit vodu do středně velkého hrnce.
  4. Těsto rozdělte na 4 části a vyválejte z nich dlouhé válečky silné asi 2 cm, které rozkrájejte na noky o šířce zhruba 4 cm.
  5. Pomocí nože všechny noky odlepte od podložky a vzájemně od sebe a postupně je vhoďte do vroucí vody.
  6. Vařte zhruba 5 minut, dokud nevyplavou.
  7. Pak je zceďte a opečte na kokosovém oleji dozlatova (cca 3 minuty). Na jednu porci používám 1 lžíci kokosového oleje.
  8. Posypejte mákem a sladidlem. Na jednu porci dávám 10 g máku.
  9. Vždy si celou várku rozdělím na jednotlivé porce a finální osmažení dělám až těsně před konzumací dané porce.
  10. Noky můžete použít i jako slanou přílohu třeba k masu a špenátu. V tomto případě doporučuji více těsto přisolit a vařit v osolené vodě.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)