Ingredience na zdravou řepovou pomazánku

  • 200 g čerstvé červené řepy, příp. konzervované
  • 150 g odtučněného tvarohu (v alobalu nebo ve vaničce)
  • 50 g nízkotučného krémového sýru (Goldessa light Lidl)
  • sůl
  • pepř
  • příloha – fit pečivo, např. Večerní chlebík Penam
Fitness pomazánka z červené řepy - recept Bajola

Postup receptu

  1. Pokud je sýr hodně tuhý, vytáhni ho předem z lednice a nechej ohřát na pokojovou teplotu, aby povolil.
  2. Řepu použij ideálně čerstvou předem uvařenou nebo upečenou v troubě v alobalu do změknutí (trvá hodinu a více). Bližší postup v článku Jak udělat pyré z červené řepy. Můžeš použít i zavařenou řepu, ale většinou se do ní přidává cukr.
  3. Řepu rozmixuj nahrubo v mixéru se sekáčkem.
  4. Dobře smíchej tvaroh s krémovým sýrem, přidej nasekanou řepu, ochutnej a podle chuti osol a opepři.
  5. Namaž na fit pečivo, např. Večerní chlebík Penam.
  6. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  7. BLACK LISTOPAD AKCEChceš vzorové jídelníčky a více inspirace, co zdravého vařit nejen na hubnutí? Vyber si z mých 4 knih a do 30. 11. získáš navíc e-kuchařku ZDARMA dle vlastního výběru v hodnotě až 490 Kč 👉 Zobrazit všechny knihy

Pomazánka červená řepa foto postup Zdravá řepová pomazánka - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Můžeš použít tvaroh v alobalu nebo ve vaničce, záleží, jestli preferuješ hustější nebo řidší pomazánku. Z alobalu bude hustější.
  • Pomazánku můžeš použít i na silvestrovské stromečkové jednohubky.
  • Nahoru jsem dala ještě plátek sýra a plátky zavařené řepy a jarní cibulku.
  • Jedna porce = 50 g. Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na pomazánku bez pečiva a přízdob.