Ingredience na fit čokoládový lava cake
- 1 vejce (50 g)
- 80 ml nízkotučného mléka (0,5%)
- 50 g ovesné mouky čokoládové
- 30 g čokoládového proteinu
- 40 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- 4 kapky vanilkového extraktu
- holandské kakao bez cukru (5 g)
- kokosový olej (1 g)

Postup receptu
- Troubu rozehřejte na 200 °C.
- Vytřete 2 zapékací misky o průměru 9 cm a výšce 5 cm kokosovým olejem, vysypejte je kakaem a dejte je vychladit do mrazáku.
- Čokoládu nalámejte a v malé keramické mističce nebo hrnečku ji dejte roztopit do mikrovlnné trouby na 1 – 2 minuty, hlídejte, ať se nespálí. Poté dejte stranou chladnout.
- Vejce rozklepněte a pomocí ručního mixéru vyšlehejte do pěny (1 – 2 minuty). Přidejte mléko, vanilkový extrakt, ovesnou mouku, protein, dobře smíchejte a na konec vmíchejte roztopenou čokoládu.
- Těsto nalijte do vychlazených formiček a pečte 8 minut na 200 °C. Zkontrolujte, zda už je povrch pevný a kompaktní, pokud ne, ještě pár minut dopékejte. Pak nechejte formičky chvíli vychladnout a malým nožíkem oddělte těsto co nejlépe od stěn formiček. Na formičku dejte talířek, překlopte a nechejte dortík vypadnout. Pokud se mu nechce, zkuste talířkem a formičkou trochu klepnout o podložku.
- Nahoře ozdobte práškovým sladidlem bez kalorií a ovocem.
- Kalorické hodnoty jsou uvedeny bez ozdob.
- Nezapomeňte si přečíst poznámky níže a zapojit se do soutěže.
Poznámky
- Místo čokolády můžete použít i rozpuštěné arašídové máslo.
- Pokud chcete lávový dortík povznést ještě o level výš, můžete před pečením do těsta vložit kulatý čokoládový bonbón.
Komentáře