Ingredience
Korpus
- 150 ml kefíru (1,5%)
- 2 vejce
- 2 hrušky (150 g)
- 100 g ovesné mouky čokoládové
- 30 g čokoládového proteinu
- 2 lžíce mleté kávy (10 g)
Náplň
- 1 sáček vanilkového pudingu(40 g)
- 200 ml nízkotučného mléka
- 300 ml vody
- 125 g nízkotučného tvarohu
- sladidlo bez kalorií, např. sukralóza
Postup
- Rozehřejte troubu na 170 °C.
- Hrušky umyjte, zbavte jádřince a rozmixujte.
- Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience na korpus a pak vše dohromady.
- Těsto nalijte do kulaté formy, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm.
- Pečte cca 25 minut. Zda je těsto hotové, otestuje zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit.
- Mezitím připravte pudingovou náplň – smíchejte mléko s vodou, 150 ml dejte stranou a zbytek dejte vařit do malého kastrůlku.
- Do odložených 150 ml mléka s vodou vsypte pudingový prášek a pořádně promíchejte.
- Jakmile je mléko zahřáté na bod varu, vmíchejte část s pudingem a za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne. Cca 1 – 2 minuty.
- Pak oslaďte. Pokud používáte sukralózu, vmíchejte jednu malou odměrku, která je součástí balení (50 mg).
- Až puding začne chládnout, vmíchejte tvaroh a dobře promíchejte.
- Náplň nalejte na upečený korpus a nechte vychladit.
- Nahoře můžete ozdobit hruškami.
Komentáře