Ingredience

Korpus

Náplň

  • 1 sáček vanilkového pudingu(40 g)
  • 200 ml nízkotučného mléka
  • 300 ml vody
  • 125 g nízkotučného tvarohu
  • sladidlo bez kalorií, např. sukralóza

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 170 °C.
  2. Hrušky umyjte, zbavte jádřince a rozmixujte.
  3. Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience na korpus a pak vše dohromady.
  4. Těsto nalijte do kulaté formy, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm.
  5. Pečte cca 25 minut. Zda je těsto hotové, otestuje zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit.
  6. Mezitím připravte pudingovou náplň – smíchejte mléko s vodou, 150 ml dejte stranou a zbytek dejte vařit do malého kastrůlku.
  7. Do odložených 150 ml mléka s vodou vsypte pudingový prášek a pořádně promíchejte.
  8. Jakmile je mléko zahřáté na bod varu, vmíchejte část s pudingem a za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne. Cca 1 – 2 minuty.
  9. Pak oslaďte. Pokud používáte sukralózu, vmíchejte jednu malou odměrku, která je součástí balení (50 mg).
  10. Až puding začne chládnout, vmíchejte tvaroh a dobře promíchejte.
  11. Náplň nalejte na upečený korpus a nechte vychladit.
  12. Nahoře můžete ozdobit hruškami.