Ingredience na zdravý tatarák
Tatarák
- 500 g hovězí svíčkové nebo kýty
- 1 žloutek
- 1 lžíce dijonské hořčice (15 g)
- 1 lžíce worcestrové omáčky (15 ml)
- 1 lžíce přírodní sójové omáčky (15 ml)
- 1 lžíce mleté červené papriky (10 g)
- 1 lžička soli (3 g)
- ½ lžičky pepře (0,5 g)
Ostatní
- celozrnný chléb, může být toastový
- česnek
- paprika
Postup receptu
- Maso naškrabejte nožem, půjde to těžko, případně namelte v mlýnku na maso.
- K masu přidejte všechny ingredience a pořádně smíchejte. Ochutnejte a dochuťte podle svého gusta.
- Ochucené maso namažte na počesnekované tousty opečené v topinkovači.
- Servírujte s čerstvou paprikou.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené pouze na tatarák bez přílohy a ozdob.
Komentáře