Ingredience na fit celozrnné sušenky
Suché ingredience
- 150 g celozrnné mouky (90 g pšeničná, 40 g žitná a 20 g špaldová)
- 20 g ovesných vloček
- 40 g proteinového prášku čokoládového
- 1 lžička holandského kakaa (3 g)
- 1 lžička jedlé sody (3 g)
Mokré ingredience
- 1 vejce (50 g)
- ½ banánu (70 g)
- 40 g kokosový olej
Ostatní
- 25 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- sladidlo bez kalorií

Postup receptu
- Ovesné vločky rozmixujte nahrubo pomocí mixéru se sekáčkem, aby z nich nebyla úplná mouka. Čokoládu také rozmixujte na hrubější kousky nebo nakrájejte nožem. Kokosový olej rozpusťte pár sekund v mikrovlnné troubě.
- Smíchejte všechny suché ingredience na těsto, zvlášť mokré a pak vše dohromady.
- Ochutnejte a podle chuti přislaďte sladidlem bez kalorií.
- Vypracujte kompaktní nelepivé těsto, pokud se lepí, přidejte trošku mouky. Nakonec zapracujte kousky čokolády.
- Nechejte v ledničce chvíli tuhnout a předehřejte troubu na 180 °C.
- Těsto rozkrájejte na 4 části, vyválejte dotenka (cca 5 mm) a vykrajujte sušenky libovolného tvaru, já jsem vykrajovala kolečka o průměru 8 cm, malá kolečka a srdíčka.
- Vyskládejte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte 7 minut.
- Podávejte s bílým jogurtem, který můžete naředit kefírem a osladit sladidlem bez kalorií nebo ovocem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na sušenky.
- Skladujte v uzavíratelné krabičce ve spíži, kde vydrží 7 – 8 dní. Pokud je chcete skladovat déle, mějte je v lednici, ale počítejte, že asi trošku navlhnou.


Poznámky
- Můžete udělat i světlou verzi. Stačí použít vanilkový protein, místo kakaa dát skořici a místo čokolády ořechy.
- Tyto domácí BeBe Sušenky můžete použít i jako základ korpusu na cheesecaky.
Komentáře
Jééé, ty vypadají luxusně, ještě i s tím logem, to musím zkusit 🙂
Vypadají skvěle