Ingredience na fit borůvkový cheesecake bez cukru

Korpus

Horní vrstva

Krém

  • 400 g odtučněného tvarohu (ve vaničce) nebo řeckého jogurtu 0%
  • 150 g krémového sýru light (Goldessa – Lidl)
  • 3 ks vejce M (150 g)
  • 15 g vanilkového proteinu
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 20 g ovesné mouky
  • 450 g borůvek
  • špetka soli
  • přírodní sladidlo bez kalorií

Mrkni na můj velký test celozrnných sušenek a zjisti, které jsou nejlepší na fit svačinu a které na cheesecake 😉

Fitness borůvkový koláč cheesecake - zdravý recept Bajola

Postup receptu – jak upéct zdravý borůvkový cheesecake

  1. Sušenky rozmixuj v mixéru se sekáčkem najemno. Po troškách přidávej mléko tak, aby sušenky držely po zmáčknutí u sebe, ale nebyly moc mokré.
  2. Hmotu dej na dno kulaté formy ideálně silikonové se skleněným dnem o průměru 22 cm a upěchuj, můžeš použít dno hrníčku. Pokud by byla moc lepivá, posypej troškou ovesné mouky.
  3. Borůvky dobře rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem.
  4. Předehřej troubu na 180 °C.
  5. Pomocí ručního šlehače rozmixuj tvaroh s krémovým sýrem, pak postupně zašlehávej vejce, mouku, škrob, protein a špetku soli. Nakonec vmixuj rozmixované borůvky tak, aby byla hmota celá obarvená. Ochutnej a podle chuti přislaď sladidlem bez kalorií.
  6. Krém nalij na korpus a peč 60 – 80 minut na 180 °C. Po upečení nechej vychladnout.
  7. Rozpusť bílou čokoládu v mikrovlnné troubě na velmi nízký výkon, nalij ji na korpus a ozdob borůvkami.
  8. Nechej odležet v lednici přes noc, borůvková hmota se kompletně spojí a zfialoví.
  9. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  10. 🚚 Do 21. 7. 2024 DOPRAVA ZDARMA na moji tištěnou kuchařku Fit bez diet s jídelníčky nejen na hubnutí. Koupit a ušetřit za dopravu

Fitness borůvkový koláč cheesecake - zdravý recept BajolaFitness borůvkový koláč cheesecake - zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu na nízkotučný fit borůvkový cheesecake

  • Délka pečení záleží na velikosti formy a výkonu trouby. Když sáhneš prstem doprostřed cheesecaku, nesmí těsto zůstat na prstu.
  • Rozpuštění čokolády může trvat, průběžně ji vytahuji a promíchávej a dávej pozor, ať se nespálí. Pokud by nešla rozpustit, přidej trošku kokosového oleje.
  • Krájej nožem namočeným v horké vodě, jinak se čokoláda poláme.