Ingredience na fit borůvkový cheesecake

Korpus

Horní vrstva

Krém

  • 400 g odtučněného tvarohu (ve vaničce) nebo řeckého jogurtu 0%
  • 150 g krémového sýru light (Goldessa – Lidl)
  • 3 ks vejce M (150 g)
  • 15 g vanilkového proteinu
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 20 g ovesné mouky
  • 450 g borůvek
  • špetka soli
  • sladidlo bez kalorií
Fitness borůvkový koláč cheesecake - zdravý recept Bajola

Nízké gramáže surovin jednoduše odměříte pomocí lžícové váhy.

Postup receptu

  1. Sušenky rozmixuje v mixéru se sekáčkem najemno. Po troškách přidávej mléko tak, aby sušenky držely po zmáčknutí u sebe, ale nebyly moc mokré.
  2. Hmotu dej na dno kulaté formy ideálně silikonové se skleněným dnem o průměru 22 cm a upěchuj, můžeš použít dno hrníčku. Pokud by byla moc lepivá, posypej troškou ovesné mouky.
  3. Borůvky dobře rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem.
  4. Předehřej troubu na 180 °C.
  5. Pomocí ručního šlehače rozmixuj tvaroh s krémovým sýrem, pak postupně zašlehávej vejce, mouku, škrob, protein a špetku soli. Nakonec vmixuj rozmixované borůvky tak, aby byla hmota celá obarvená. Ochutnej a podle chuti přislaď sladidlem bez kalorií.
  6. Krém nalij na korpus a peč 60 – 80 minut na 180 °C. Po upečení nechej vychladnout.
  7. Rozpusť bílou čokoládu v mikrovlnné troubě na velmi nízký výkon, nalij ji na korpus a ozdob borůvkami.
  8. Nechej odležet v lednici přes noc, borůvková hmota se kompletně spojí a zfialoví.
  9. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  10. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Fitness borůvkový koláč cheesecake - zdravý recept BajolaFitness borůvkový koláč cheesecake - zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Délka pečení záleží na velikosti formy a výkonu trouby. Když sáhneš prstem doprostřed cheesecaku, nesmí těsto zůstat na prstu.
  • Rozpuštění čokolády může trvat, průběžně ji vytahuji a promíchávej a dávej pozor, ať se nespálí. Pokud by nešla rozpustit, přidej trošku kokosového oleje.
  • Krájej nožem namočeným v horké vodě, jinak se čokoláda poláme.