Ingredience na fit borůvkový cheesecake bez cukru
Korpus
- 200 g celozrnných sušenek bez cukru
- 20 – 50 ml nízkotučného mléka (0,5%)
Horní vrstva
- 60 g proteinová bílá čokoláda
- 50 g borůvek na ozdobu
Krém
- 400 g odtučněného tvarohu (ve vaničce) nebo řeckého jogurtu 0%
- 150 g krémového sýru light (Goldessa – Lidl)
- 3 ks vejce M (150 g)
- 15 g vanilkového proteinu
- 15 g kukuřičného škrobu
- 20 g ovesné mouky
- 450 g borůvek
- špetka soli
- přírodní sladidlo bez kalorií
Mrkni na můj velký test celozrnných sušenek a zjisti, které jsou nejlepší na fit svačinu a které na cheesecake 😉
Postup receptu – jak upéct zdravý borůvkový cheesecake
- Sušenky rozmixuj v mixéru se sekáčkem najemno. Po troškách přidávej mléko tak, aby sušenky držely po zmáčknutí u sebe, ale nebyly moc mokré.
- Hmotu dej na dno kulaté formy ideálně silikonové se skleněným dnem o průměru 22 cm a upěchuj, můžeš použít dno hrníčku. Pokud by byla moc lepivá, posypej troškou ovesné mouky.
- Borůvky dobře rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem.
- Předehřej troubu na 180 °C.
- Pomocí ručního šlehače rozmixuj tvaroh s krémovým sýrem, pak postupně zašlehávej vejce, mouku, škrob, protein a špetku soli. Nakonec vmixuj rozmixované borůvky tak, aby byla hmota celá obarvená. Ochutnej a podle chuti přislaď sladidlem bez kalorií.
- Krém nalij na korpus a peč 60 – 80 minut na 180 °C. Po upečení nechej vychladnout.
- Rozpusť bílou čokoládu v mikrovlnné troubě na velmi nízký výkon, nalij ji na korpus a ozdob borůvkami.
- Nechej odležet v lednici přes noc, borůvková hmota se kompletně spojí a zfialoví.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce končí 18. 12. 2024! 👉 Klikni a ušetři teď
Poznámky k receptu na nízkotučný fit borůvkový cheesecake
- Délka pečení záleží na velikosti formy a výkonu trouby. Když sáhneš prstem doprostřed cheesecaku, nesmí těsto zůstat na prstu.
- Rozpuštění čokolády může trvat, průběžně ji vytahuji a promíchávej a dávej pozor, ať se nespálí. Pokud by nešla rozpustit, přidej trošku kokosového oleje.
- Krájej nožem namočeným v horké vodě, jinak se čokoláda poláme.
Komentáře