Ingredience na fit bramborový buřt guláš

  • 1 kg brambor
  • 500 g párku Šmakoun nebo kvalitní vysokoprocentní nízkotučné uzeniny/šunky
  • 1 cibule (100 g)
  • 2 lžičky mleté papriky (10 g)
  • 1 lžička drceného kmínu (5 g)
  • 500 ml vody
  • 60 ml nízkotučného mléka
  • 1 lžíce rýžové krupičky (10 g)
  • 2 lžičky soli (10 g)
  • troška řepkového oleje (5 g)
Bramborový buřt guláš - recept Bajola

Postup receptu

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte v hrnci na trošce řepkového oleje.
  3. Přidejte brambory, sůl, papriku a kmín a chvíli za stálého míchání opečte.
  4. Pak zalijte vodou tak, aby voda nepřesahovala přes brambory, přiveďte k varu a nechejte vařit na mírném plameni 15 minut.
  5. Mezitím nakrájejte na kostičky párek Šmakoun nebo vysokoprocentní nízkotučnou uzeninu ideálně bez éček a s nízkým obsahem soli (v USA kupuju v Trader Joes), přip. vysokoprocentní šunku. Eventuálně byste mohli místo uzeniny použít např. kuřecí maso, ale právě uzenina dodává buřtguláši tu správnou „uzeninovou“ chuť.
  6. Rozmíchejte rýžovou krupičkou v mléce, po 15 minutách nalijte do guláše, promíchejte, přidejte uzeninu a nechejte ještě povařít 10 minut. Případně můžete použít k zahuštění i podmáslí. Hustotu guláše regulujte množstvím vody a zahuštěním.
  7. Nakonec ochutnejte a případně dochuťte solí či pepřem (záleží na slanosti a ostrosti uzeniny).
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedené na párek Šmakoun.

Buřtguláš - foto postupZdravý buřtguláš - recept Bajola

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku na nákup u MyProtein a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži