Ingredience na fit bramborový buřt guláš
- 1 kg brambor
- 500 g párku Šmakoun nebo kvalitní vysokoprocentní nízkotučné uzeniny/šunky bez konzervantů
- 1 ks cibule (100 g)
- 2 lžičky mleté papriky (10 g)
- 1 lžička drceného kmínu (5 g)
- 500 ml vody
- 60 ml nízkotučného mléka (0,5%)
- 1 – 2 lžíce celozrnné špaldové mouky (10 – 20 g)
- 2 lžičky soli (10 g)
- řepkový olej ve spreji (2 ml)
Postup receptu – jak uvařit zdravý bramborový buřtguláš
- Brambory oloupej a nakrájej na kostičky.
- Cibuli oloupej, nakrájej najemno a osmaž v hrnci na trošce řepkového oleje.
- Přidej brambory, sůl, papriku a kmín a chvíli za stálého míchání opeč.
- Pak zalij vodou tak, aby voda nepřesahovala přes brambory, přiveď k varu a nechej vařit na mírném plameni 15 minut.
- Mezitím nakrájej na kostičky párek Šmakoun nebo vysokoprocentní nízkotučnou uzeninu ideálně bez éček a s nízkým obsahem soli (v USA kupuju v Trader Joe’s), příp. vysokoprocentní šunku. Eventuálně bys mohla místo uzeniny použít např. kuřecí maso, ale právě uzenina dodává buřtguláši tu správnou „uzeninovou“ chuť.
- Rozmíchej mouku v mléce, po 15 minutách nalij do guláše, promíchej, přidej uzeninu a nechej ještě povařit 10 minut. Hustotu guláše reguluj množstvím vody a zahuštěním.
- Nakonec ochutnej a případně dochuť solí či pepřem (záleží na slanosti a ostrosti uzeniny).
- Nutriční hodnoty jsou uvedené na párek Šmakoun.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Komentáře