Ingredience na fit bramborový buřt guláš
- 1 kg brambor
- 500 g párku Šmakoun nebo kvalitní vysokoprocentní nízkotučné uzeniny/šunky
- 1 cibule (100 g)
- 2 lžičky mleté papriky (10 g)
- 1 lžička drceného kmínu (5 g)
- 500 ml vody
- 60 ml nízkotučného mléka
- 1 lžíce rýžové krupičky (10 g)
- 2 lžičky soli (10 g)
- troška řepkového oleje (5 g)

Postup receptu
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte v hrnci na trošce řepkového oleje.
- Přidejte brambory, sůl, papriku a kmín a chvíli za stálého míchání opečte.
- Pak zalijte vodou tak, aby voda nepřesahovala přes brambory, přiveďte k varu a nechejte vařit na mírném plameni 15 minut.
- Mezitím nakrájejte na kostičky párek Šmakoun nebo vysokoprocentní nízkotučnou uzeninu ideálně bez éček a s nízkým obsahem soli (v USA kupuju v Trader Joes), přip. vysokoprocentní šunku. Eventuálně byste mohli místo uzeniny použít např. kuřecí maso, ale právě uzenina dodává buřtguláši tu správnou „uzeninovou“ chuť.
- Rozmíchejte rýžovou krupičkou v mléce, po 15 minutách nalijte do guláše, promíchejte, přidejte uzeninu a nechejte ještě povařít 10 minut. Případně můžete použít k zahuštění i podmáslí. Hustotu guláše regulujte množstvím vody a zahuštěním.
- Nakonec ochutnejte a případně dochuťte solí či pepřem (záleží na slanosti a ostrosti uzeniny).
- Nutriční hodnoty jsou uvedené na párek Šmakoun.
Komentáře