Ingredience

  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 25 g protein čokoládový nebo dle vlastní chuti
  • 2 vejce (90 g)
  • 2 g kypřícího prášku
  • špetka soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Oddělte bílky od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního mixéru nebo robota. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
  3. Smíchejte tvaroh se žloutky, proteinem a kypřícím práškem a pak opatrně vmíchejte sníh.
  4. Vystelte plech pečícím papírem.
  5. Lžící nabírejte hotové těsto a dávejte na plech vždy po 2 lžících na jedno místo. Dodržujte větší odstupy, protože těsto se při pečení roztáhne.
  6. Pečte cca 15 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.
  7. Vznikne 6 ks o průměru 10 cm.
  8. Skladujte v lednici, kde vydrží cca týden. Zřejmě půjdou i zmrazit, ale nezkoušela jsem.