Ingredience na zdravé burrito s tuňákem
- 4 ks celozrnné tortilly (4 × 62 g)
- 240 g tuňáka ve vlastní šťávě (168 g pevný podíl – bez šťávy)
- 150 g uvařené rýže
- 120 g mix mražené zeleniny (brokolice, květák, hrášek, kukuřice, mrkev)
- 100 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. (eidam, mozzarella light, příp. cottage)
- 40 g zakysané smetany (8%)
- sůl
- pepř
- řepkový olej ve spreji (4 ml)
Postup receptu
- Rýži je třeba mít uvařenou předem, doporučuju používat rýžovar.
- Zeleninu dej napařit nad páru nebo ji ohřej 5 minut v mikrovlnné troubě. Pak jí nakrájej na drobné kousky.
- Smíchej všechny ingredience a podle chuti osol a opepři.
- Tortillu dej nahřát do mikrovlnné trouby cca na 10 sekund, aby změkla, ale neztvrdla. Pokud je dost ohebná, nemusíš nahřívat.
- Tuňákovou směs dej na tortillu, přehni boky směrem do středu a zamotej. Pořádně utahuj. Takto naplň všechny tortilly. Video, jak zabalit burrito, najdeš na mém Youtube zde.
- Tortilly pak dej do kontaktního grilu nebo na grilovací pánvičku vytřenou troškou oleje a opeč z obou stran dozlatova anebo můžeš použít horkovzdušnou fritézu – smaže na 180 °C cca 5 – 7 minut (může to být méně i více, průběžně kontroluj).
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Poznámky k receptu
- Pokud není tuňák chuťové moc dobrý, směs nesol a po upečení burrito namáčej do sójové omáčky, která chuť ryby srazí.
- Pokud je nespotřebuješ všechny naráz, doporučuju opékat až před servírováním.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené na rýži basmati a sýr Eidam 20%.
Komentáře