Ingredience

  • 1 celozrnná tortilla (Crusti Croc Lidl – 62 g)
  • 80 g tuňák ve vlastní šťávě
  • 50 g uvařené rýže basmati
  • 50 g směs mražené zeleniny (např. Bonduelle Royal Mix)
  • 20 g mozarella light nebo cottage
  • sůl, pepř
  • řepkový olej na vymazání pánve (2 g)
Fitness tuňákové burrito - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Rýži je třeba mít uvařenou předem, používám rýžovar
  2. Zeleninu dejte napařit nad páru nebo ji uvařte 5 minut v mikrovlnné troubě. Pak jí nakrájejte na drobné kousky.
  3. Smíchejte všechny ingredience a podle chuti osolte a opepřete.
  4. Tortillu dejte nahřát do mikrovlnné trouby cca na 10 sekund, aby změkla, ale neztvrdla.
  5. Tuňákovou směs dejte na tortillu, přehněte boky směrem do středu a zamotejte. Pořádně utahujte. Video, jak zabalit burrito, mám kdyžtak na YouTube.
  6. Tortillu pak dejte do kontaktního grilu nebo na grilovací pánvičku vytřenou troškou oleje a opečte ji z obou stran dozlatova.
  7. Pokud není tuňák chuťové moc dobrý, směs nesolte a po upečení burrito namáčejte do sójové omáčky, která chuť ryby srazí.
  8. Množství surovin jsem odhadovala, pokud to bude moc, můžete udělat burrita dvě. Na toto množství má jedno burrito 388 kCal.
Fitness tuňákové burrito - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)