Ingredience
- 1 celozrnná tortilla (Crusti Croc Lidl – 62 g)
- 80 g tuňák ve vlastní šťávě
- 50 g uvařené rýže basmati
- 50 g směs mražené zeleniny (např. Bonduelle Royal Mix)
- 20 g mozarella light nebo cottage
- sůl, pepř
- řepkový olej na vymazání pánve (2 g)

Postup
- Rýži je třeba mít uvařenou předem, používám rýžovar
- Zeleninu dejte napařit nad páru nebo ji uvařte 5 minut v mikrovlnné troubě. Pak jí nakrájejte na drobné kousky.
- Smíchejte všechny ingredience a podle chuti osolte a opepřete.
- Tortillu dejte nahřát do mikrovlnné trouby cca na 10 sekund, aby změkla, ale neztvrdla.
- Tuňákovou směs dejte na tortillu, přehněte boky směrem do středu a zamotejte. Pořádně utahujte. Video, jak zabalit burrito, mám kdyžtak na YouTube.
- Tortillu pak dejte do kontaktního grilu nebo na grilovací pánvičku vytřenou troškou oleje a opečte ji z obou stran dozlatova.
- Pokud není tuňák chuťové moc dobrý, směs nesolte a po upečení burrito namáčejte do sójové omáčky, která chuť ryby srazí.
- Množství surovin jsem odhadovala, pokud to bude moc, můžete udělat burrita dvě. Na toto množství má jedno burrito 388 kCal.

Komentáře