Ingredience na zdravé burrito s tuňákem

  • 4 ks celozrnné tortilly (4 × 62 g)
  • 240 g tuňáka ve vlastní šťávě (168 g pevný podíl – bez šťávy)
  • 150 g uvařené rýže
  • 120 g mix mražené zeleniny (brokolice, květák, hrášek, kukuřice, mrkev)
  • 100 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. (eidam, mozzarella light, příp. cottage)
  • 40 g zakysané smetany (8%)
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej ve spreji (4 ml)
Fitness tuňákové burrito - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Rýži je třeba mít uvařenou předem, doporučuju používat rýžovar.
  2. Zeleninu dej napařit nad páru nebo ji ohřej 5 minut v mikrovlnné troubě. Pak jí nakrájej na drobné kousky.
  3. Smíchej všechny ingredience a podle chuti osol a opepři.
  4. Tortillu dej nahřát do mikrovlnné trouby cca na 10 sekund, aby změkla, ale neztvrdla. Pokud je dost ohebná, nemusíš nahřívat.
  5. Tuňákovou směs dej na tortillu, přehni boky směrem do středu a zamotej. Pořádně utahuj. Takto naplň všechny tortilly. Video, jak zabalit burrito, najdeš na mém Youtube zde.
  6. Tortilly pak dej do kontaktního grilu nebo na grilovací pánvičku vytřenou troškou oleje a opeč z obou stran dozlatova.
  7. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  8. Chceš vzorové jídelníčky na hubnutí sestavené z mých receptů? Najdeš je v mojí nové TIŠTĚNÉ KUCHAŘCE a ještě mnohem víc! Nyní se slevou a 4 bonusy 👉 Více o kuchařce
Fitness tuňákové burrito - zdravý recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Pokud není tuňák chuťové moc dobrý, směs nesol a po upečení burrito namáčej do sójové omáčky, která chuť ryby srazí.
  • Pokud je nespotřebuješ všechny naráz, doporučuju opékat až před servírováním.
  • Nutriční hodnoty jsou uvedené na rýži basmati a sýr Eidam 20%.