Ingredience

  • 2 ks chlazené tilápie – 200 g (mají v některých Albertech u pultového prodeje nebo v prodejnách s rybami)
  • sušená majoránka
  • sušený tymián
  • sušená petrželová nať
  • 1 cottage sýr (Pilos Klasik 5 % tuku)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice (10 g)
  • citrón
  • sůl, pepř
  • 300 g brambor
  • řepkový olej

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky.
  3. Osolte, trošku postříkejte olejem pomocí dávkovače na olej a dejte péct na 20 minut.
  4. Tilápii osolte, opepřete a posypte bylinkami.
  5. Zprudka opečte na trošce tuku, přidejte trochu citrónové šťávy, hořčici a cottage.
  6. Nechejte pár minut společně provařit.
  7. Můžete podávat se salátem z rajčete, okurky, papriky, ledového salátu, avokáda, soli, pepře a olivového oleje.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez salátu.
Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)