Ingredience na fit citrónový cheesecake

Korpus na cheesecake

  • 150 g ovesných vloček
  • 60 g mandlového másla nebo jiného ořechového másla (příp. pomleté ořechy, ale konzistence bude trochu jiná)
  • 75 g datlí nebo datlové pasty
  • 40 ml vody (z datlí)
  • citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu

Krém na cheesecake

Fit zdravý citrónový cheesecake - recept Bajola

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Postup receptu – jak upéct dietní citrónový cheesecake bez cukru

  1. Datle nebo datlovou pastu namoč přes noc do vody (v lednici).
  2. Předehřej troubu na 180 °C.
  3. Ovesné vločky rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem. Přidej datle a ořechové máslo a pořádně rozmixuj. Podle konzistence přidej vodu z datlí, aby se hmota dala dobře namačkat na dno formy. Nakonec vmíchej nastrouhanou citrónovou kůru.
  4. Těsto rozprostři rovnoměrně na dno kulaté skleněné formy o průměru 19 cm.
  5. Smíchej všechny ingredience na krém a vyšlehej je pomocí ručního mixéru do hladké hmoty. Konzistence by měla být mírně tekutá. V případě potřeby přidej více mléka. Ochutnej a oslaď dle chuti sladidlem bez kalorií.
  6. Krém nalij na korpus a peč cca 35 minut na 180 °C. V případě jiného druhu formy to může být více.
  7. Nechej dobře ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.
  8. Nutriční hodnoty na 100 g: 154 kcal / 9 g B / 24 g S / 6 g C / 4 g T / 2 g V.
  9. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Zdravý citrónový cheesecake - recept Bajola Fitness citrónový cheesecake - zdravý recept Bajola