Ingredience na fit citrónový cheesecake
Korpus
- 150 g ovesných vloček
- 60 g mandlového másla, případně pomletých mandlí, ale konzistence bude trochu jiná
- 75 g datlí nebo datlové pasty
- 40 ml vody (z datlí)
- citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
Krém
- 300 g nízkotučného tvarohu
- 225 g krémového sýru light (Goldessa – Lidl)
- 1 vejce (60 g)
- 1 vanilkový puding bez cukru (45 g)
- 3 citróny – štáva (100 ml)
- 100 ml nízkotučného mléka
- sladidlo bez kalorií
Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu
- Datle nebo datlovou pastu namočte přes noc do vody (v lednici).
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ovesné vločky rozmixujte dohladka v mixéru se sekáčkem. Přidejte datle a mandlové máslo a pořádně rozmixujte. Podle konzistence přidejte vodu z datlí, aby se hmota dala dobře namačkat na dno formy. Nakonec vmíchejte nastrouhanou citrónovou kůru.
- Těsto rozprostřete rovnoměrně na dno kulaté formy o průměru 19 cm.
- Smíchejte všechny ingredience na krém a vyšlehejte je pomocí ručního mixéru do hladké hmoty. Konzistence by měla být mírně tekutá. V případě potřeby přidejte více mléka. Ochutnejte a oslaďte dle chuti sladidlem bez kalorií.
- Krém nalijte na korpus a pečte 35 minut na 180 °C.

Komentáře