Ingredience
- 120 g celozrnných těstovin
- 200 g větších krevet (očištěných), případně hřebenatek
- 220 g manga (očištěného)
- 180 g papriky tří barev (očištěných)
- 100 ml kokosového mléka
- 100 ml vody z těstovin
- 1 lžička kari (5 g)
- šťáva z ½ citrónu (20 ml)
- sůl
- řepkový olej (2 ml)
- sladidlo bez kalorií

Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na zkus a ponechte si vodu z těstovin stranou.
- Krevety očistěte, papriky umyjte a nakrájejte na tenké hranolky, mango oloupejte podle tohoto návodu a rozmixujte v mixéru se sekáčkem dohladka.
- Na trošce oleje osmažte krevety dorůžova z obou stran, trvá to jen pár minut, mezitím je osolte a podlijte citrónovou šťávou. Pak je z pánve vytáhněte.
- Na zbylém výpeku osmahněte papriky pár minut do změknutí a také je z pánve vytáhněte.
- Do pánve nalijte kokosové mléko, přiveďte ho k varu, přidejte kari, rozmixované mango a podle konzistence zřeďte vodou z těstovin. Já jsem použila asi 100 ml. Omáčku ochutnejte a podle potřeby přisolte a přislaďte troškou sladidla. Záleží na sladkosti manga, omáčka by měla být sladkoostrá.
- Do omáčky vraťte papriky a krevety a ještě chvilku provařte.
- Na závěr smíchejte s těstovinami a případně můžete přidat na hranolky nakrájené mango.


Přidat komentář