Ingredience na zdravý krevetový salát
- 120 g celozrnných těstovin
- 200 g větších krevet (očištěných), případně hřebenatek
- 220 g manga (očištěného)
- 180 g papriky tří barev (očištěných)
- 100 ml kokosového mléka light
- 100 ml vody z těstovin
- 1/2 lžičky kari (3 g)
- šťáva z ½ citrónu (20 ml)
- sůl
- řepkový olej (2 ml)
- sladidlo bez kalorií
Postup receptu
- Těstoviny uvař podle návodu na zkus a ponech si vodu z těstovin stranou.
- Krevety očisti, papriky umyj a nakrájej na tenké hranolky, mango oloupej podle tohoto návodu a rozmixuj v mixéru se sekáčkem dohladka.
- Na trošce oleje osmahni krevety dorůžova z obou stran, trvá to jen pár minut, mezitím je osol a podlij citrónovou šťávou. Pak je z pánve vytáhni.
- Na zbylém výpeku osmahni papriky pár minut do změknutí a také je z pánve vytáhni.
- Do pánve nalij kokosové mléko, přiveď ho k varu, přidej kari, rozmixované mango a podle konzistence zřeď vodou z těstovin. Já jsem použila asi 100 ml. Omáčku ochutnej a podle potřeby přisol a přislaď troškou sladidla. Záleží na sladkosti manga, omáčka by měla být sladkoostrá.
- Do omáčky vrať papriky a krevety a ještě chvilku provař.
- Na závěr smíchej s těstovinami a případně můžeš přidat na hranolky nakrájené mango.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Komentáře