Ingredience
- 400 g krůtích prs (příp. kuřecích)
- 130 g žampiónů
- 50 ml vody
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 150 ml podmáslí
- 10 g celozrnné pšeničné mouky

Postup
- Maso očistěte od tuku a nakrájejte na kostičky.
- Žampiony umyjte a nakrájejte na plátky.
- Maso a žampióny dejte do pomalého hrnce, přidejte sůl a pepř a a zalijte 50 ml vody.
- Pomalte přiklopené 1,5 hodiny na stupeň Low.
- Mouku pořádně rozmíchejte v podmáslí a 10 minut před koncem vaření vlijte do hrnce, promíchejte a dovařte. Pokud chcete omáčku hustější, použijte více mouky.
- Podle chuti dosolte a dopepřete.
- Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru. Nahoře jsem dozdobila červenou paprikou.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a ozdob.
Komentáře