Ingredience
- 400 g krůtích prs (příp. kuřecích)
- 130 g žampiónů
- 50 ml vody
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 150 ml podmáslí
- 10 g celozrnné pšeničné mouky

Postup
- Maso očistěte od tuku a nakrájejte na kostičky.
- Žampiony umyjte a nakrájejte na plátky.
- Maso a žampióny dejte do pomalého hrnce, přidejte sůl a pepř a a zalijte 50 ml vody.
- Pomalte přiklopené 1,5 hodiny na stupeň Low.
- Mouku pořádně rozmíchejte v podmáslí a 10 minut před koncem vaření vlijte do hrnce, promíchejte a dovařte. Pokud chcete omáčku hustější, použijte více mouky.
- Podle chuti dosolte a dopepřete.
- Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru. Nahoře jsem dozdobila červenou paprikou.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a ozdob.
Komentáře
Nebyl by lepší krůtí ořez? I když už je taky za cenu skoro stejnou, jako krůtí prsa, Výhodou snad může být, že jsou to někdy menší, někdy větší kousky masa, menší než krůtí medailónky. Máte tu celkem dobře vypadající vesměs obvyklé české recepty do pomalého hrnce, s kterým se teprve seznamujeme a tak je každý tip ostřílených harcovníků užitečný.
Zdravím Luboši, popravdě nevím, co je krůtí ořez :D, nicméně tento recept už je hodně starý a bylo to ze začátku, kdy jsem se s pomalým hrncem teprve seznamovala. Dnes už vím, že pomalý hrnec není až tak good pro masa, která jsou suchá a stačí jím jenom krátká úprava, takže krůtí už bych tam celkově moc nedělala, maximálně asi krůtí stehna s kostí. Na pomalý hrnec tu nemám nějak moc receptů, používám ho totiž nejvíc na vývary, ale můj si v tom teď začal víc dělat svůj „meaprep“, takže snad tento rok nějaké nové recepty na pomalý hrnec přidám. 🙂