Ingredience

  • 400 g krůtích prs (příp. kuřecích)
  • 130 g žampiónů
  • 50 ml vody
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 150 ml podmáslí
  • 10 g celozrnné pšeničné mouky
Fitness krůtí maso na houbách z pomalého hrnce - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Maso očistěte od tuku a nakrájejte na kostičky.
  2. Žampiony umyjte a nakrájejte na plátky.
  3. Maso a žampióny dejte do pomalého hrnce, přidejte sůl a pepř a a zalijte 50 ml vody.
  4. Pomalte přiklopené 1,5 hodiny na stupeň Low.
  5. Mouku pořádně rozmíchejte v podmáslí a 10 minut před koncem vaření vlijte do hrnce, promíchejte a dovařte. Pokud chcete omáčku hustější, použijte více mouky.
  6. Podle chuti dosolte a dopepřete.
  7. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru. Nahoře jsem dozdobila červenou paprikou.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a ozdob.